FOLLOW US: facebook twitter

Σε κλίμα… πανδημίας γιορτάστηκε το «Μικρό Πάσχα» των Ελλήνων

Ημερομηνία: 17-08-2020 | Συντάκτης:
Λιγότεροι φέτος στα μοναστήρια για τον Δεκαπενταύγουστο

Με τη δέουσα λαμπρότητα αλλά και με πολλή προσοχή τίμησαν οι πολίτες της Ηλείας τον φετινό Δεκαπενταύγουστο. Το δεύτερο «κύμα» της πανδημίας επηρέασε την προσέλευση στις εκκλησίες, ενώ όσοι πήγαν είχαν μαζί τους μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις. Στην Ιερά Μονήτης Σκαφιδιάς η Αρχιερατική Θεία Λειτουργιατελέστηκε προσαρμοσμένη στα μέτρα προστασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας, κ. Γερμανού, παρουσία των εκπροσώπων της κεντρικής και της αυτοδιοικητικής εξουσίας στην Ηλεία, ενώ στην Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα , η Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε υπαίθριο χώρο, για να αποτραπεί ο συνωστισμός, ενώ σε αρκετά μοναστήρια ήταν παρόμοια η κατάσταση.

Αρκετοί ήταν οι πολίτες που επισκέφθηκαν και φέτος Ιερές Μονές για να γιορτάσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου, διαπιστώνοντας ότι ο προβληματισμός λόγω του κορονοϊού είναι έκδηλος.

Ο Παναγιώτης Αναστασόπουλος από το Καλλίκωμο του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο οποίος πηγαίνει κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή Παναγίας Σμέρνας Ζαχάρως, υπογράμμισε με δηλώσεις του στην «Πρωινή» τη φετινή διαφορετικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Φέτος ήταν αισθητά λιγότεροι αυτοί που πήγαν σε μοναστήρια και εκκλησίες για να τιμήσουν τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Όλοι είχαν μαζί τους τις μάσκες και κρατούσαν τις αποστάσεις, ενώ και η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με αυστηρά μέτρα από τους ιερείς. Προσωπικά επέλεξα να μεταβώ με τη σύζυγό μου και την κόρη μου σε χρονικό σημείο που δεν είχε πολυκοσμία, ενώ είχαμε μαζί μας και τις μάσκες μας. Ελπίζω του χρόνου να έχουμε ξεπεράσει αυτήν την κατάσταση και να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο πιο άνετα και με λιγότερο φόβο», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος