FOLLOW US: facebook twitter

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Καζάκο στον Περισσό

Ημερομηνία: 21-09-2022 | Συντάκτης:

– Συγκλόνισε η κόρη του Ηλέκτρα με τον επικήδειο της: «Για εμάς ο πατέρας μας ήταν ο Δίας…»

Συγκλόνισε φίλους και συγγενείς ο επικήδειος που έβγαλε η Ηλέκτρα Καζάκου για να αποχαιρετήσει τον πατέρα της, τον σπουδαίο Ηλείο ηθοποιό  Κώστα Καζάκο στην πολιτική του κηδεία, το απόγευμα της Δευτέρας, στην όμορφη και συγκινητική τελετή που είχε στηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΚΕ στον Περισσό, όπου  παρόντες  ήταν και οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Αλέκα Παπαρήγα.

 Η Ηλέκτρα, μεγαλύτερη κόρη του από τον γάμο του με τη δεύτερη σύζυγό του, την Πυργιώτισσα Τζένη Κόλλια, με δάκρυα στα μάτια και μην μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσει την τόσο μεγάλη απώλεια στη ζωή της, ανέβηκε στο βήμα, για να μιλήσει για τον Κώστα Καζάκο ως πατέρα και ως οικογενειάρχη.

«Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε πει πως με την μητέρα μας είχε δημιουργήσει πάντα την ζωή που ονειρευόταν. Μια οικογένεια μεγάλη που μέσα στο σπίτι η ατμόσφαιρα ήταν σαν γιορτή ήταν όλοι ενωμένοι μια μεγάλη αγκαλιά,.Το πρωί ήταν η ατμόσφαιρα γιορτή και το βράδυ μετατρεπόταν σε πλατωνικό συμπόσιο. Για εμάς ο πατέρας μας ήταν ο Δίας…».

Από νωρίς, στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό είχαν συγκεντρωθεί καλοί του φίλοι και σύντροφοι, ηθοποιοί και  θαυμαστές του, για να τον αποχαιρετήσουν. Δεν θα μπορούσε βεβαίως  να λείπει η σύζυγος του εκλιπόντος, Τζένη Κόλλια που ήταν απαρηγόρητη, και τα τρία τους παιδιά, Αλέξανδρος, Ηλέκτρα και Μάγια, όπως και ο γιος του  Κωνσταντίνος Καζάκος (από τον πρώτο του γάμο με την Τζένη Καρέζη, αλλά και  πολλοί ηθοποιοί. Το κλίμα φορτίστηκε ιδιαίτερα όταν μεταξύ άλλων προσήλθε στον χώρο ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος, φίλος και συνοδοιπόρος του Καζάκου από τα πρώτα χρόνια της κοινής τους διαδρομής, που έκλαιγε σαν μικρό παιδί στην αγκαλιά της Τζένης Κόλλια.

Η αποχαιρετιστήρια τελετή ξεκίνησε με την φωνή του Κώστα Καζάκου να αφηγείται για την γνωριμία του με τον Νίκο Καββαδία και στη συνέχεια να απαγγέλλει το ποίημα του Καββαδία, «Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής…»

Εκ μέρους του ΚΚΕ τον αποχαιρέτισε  η Αλέκα Παπαρήγα τονίζοντας ότι «Σε αποχαιρετάμε Κώστα ως τον σπουδαίο κομμουνιστή καλλιτέχνη, τον αγαπημένο, τον πολύτιμο σύντροφό μας στα μικρά και τα μεγάλα, στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις πίκρες της ζωής και του αγώνα».

Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Καζάκος δώρισε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος