FOLLOW US: facebook twitter

Σε κλίμα γιορτής εγκαινιάστηκε η ανάπλαση της πλατείας Ανδριάρα

Ημερομηνία: 26-08-2022 | Συντάκτης:

Δήμαρχος Πύργου: «Συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε με συνέπεια ό,τι παραλάβαμε»

  • «Σε αυτή την πλατεία συνδέονται τρεις δημοτικές αρχές, Παρασκευόπουλου- Λιατσή- Αντωνακόπουλου» δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος  Γαβρίλης Λιατσής

Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Ανδριάρα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, η εκδήλωση παρουσίασης της ολοκλήρωσης των έργων ανάπλασης της πλατείας και των γύρω οδών, που έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής. Μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργος και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού για να παραδώσει στους κατοίκους ένα ολοκληρωμένο, λειτουργικό και καλαίσθητο έργο, η οποία συνδυάστηκε αρμονικά με τη συναυλία του Θάνου Ολύμπιου, και τη συμμετοχή του Βασίλη Πάτσιου.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, κι ο πρώην δήμαρχος της πόλης Γαβρίλης Λιατσής, καθώς το έργο μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε επί δικής του θητείας ενώ εκτελέστηκε, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε με την τωρινή Δημοτική Αρχή.  Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση είχε ήδη προγραμματιστεί για το περσινό καλοκαίρι – καθώς το έργο ήταν ήδη ολοκληρωμένο – αλλά δυο φορές τότε οι δυσμενείς συνθήκες αρχικά των πυρκαγιών κι έπειτα της πανδημίας δεν επέτρεψαν την υλοποίησή της.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, το λόγο πήρε ο κ. Αντωνακόπουλος ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε εν συντομία στην 15ετή πορεία του έργου που αποδεικνύει και τη δυσκαμψία του κρατικού μηχανισμού. 

«Η πλατεία Ανδριάρα -ένα έργο έτοιμο από καιρό-είναι έργο των κατοίκων, των περιοίκων, αλλά κι όλου του Πύργου. Είναι το πρώτο βήμα από μια σειρά αναπλάσεων που θα γίνουν στον αστικό ιστό της πόλης. Ο κ. Λιατσής ξεκίνησε πρώτος αυτή την προσπάθεια και εμείς είμαστε μια Δημοτική Αρχή στη λογική της συνέχειας των πραγμάτων. Είχαμε την τύχη και την υπευθυνότητα να το συνεχίσουμε και να το ολοκληρώσουμε, όπως ολοκληρώσαμε και μια σειρά από αναπλάσεις στην περιοχή. Ήρθαμε να προσθέσουμε σ’ αυτά που βρήκαμε στις νέες συνθήκες. Και παρά τις πολύ δυσμενείς συνθήκες συνεχίζουμε με την κατασκευή έργων, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση νέων.

Απόψε εδώ συναντώνται Δημοτικές Αρχές και ένας πολύ αξιόλογος κατασκευαστής ο κ. Δηλάρης που κατασκεύασε το έργο… Προχωρούμε μπροστά μ’ αυτούς που τολμούν. Οφείλουμε να βλέπουμε αντικειμενικά τις καταστάσεις χωρίς κομματικά γυαλιά. Τέτοιες συμπεριφορές είναι μια οπισθοβαρής δύναμη που έχει αφήσει την πόλη μας πίσω. Αυτή η λογική που δεν έχει πατριωτισμό, ειλικρίνεια, συλλογικότητα, έχει αφήσει την πόλη πίσω. Ο Πύργος είναι μια πόλη με δυνατότητες, αξίες και αξίζει πολύ καλύτερη τύχη! Αν εμείς δεν το πιστέψουμε και το στηρίξουμε, κανείς δεν θα έρθει να μας σώσει» τόνισε.

Και ακολούθως προσκάλεσε στο βήμα τον κ. Λιατσή. «Η συγκίνηση για μένα είναι δεδομένη αφού επί χρόνια προσπαθώ να γίνει αυτή η πλατεία» είπε ο κ. Λιατσής, κι αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που εγκαινιάστηκαν στο παρελθόν και αποτέλεσαν συνέχεια είτε δικών του προσπαθειών είτε του κ. Παρασκευόπουλου, με την από κοινού παρουσία.

«Αν απουσίαζα απόψε δεν θα υπήρχε πολιτική ευπρέπεια. Συνδέονται εδώ σ’ αυτή την πλατεία, τρεις δημοτικές αρχές των: Παρασκευόπουλου-Λιατσή-Αντωνακόπουλου. Είμαστε και οι τρεις δημοκρατικά εκλεγμένοι από τους δημότες της πόλης μας και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην την υπηρετούμε με τη συνέπεια και τη συνέχεια που απαιτείται. Γιατί αυτή η πόλη που χρόνια είχε μαραζώσει πρέπει να βρει τον δρόμο της».

Γιάννης Αργυρόπουλος «Αισθητικά και λειτουργικά έργα»

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Αν και δεν είμαι τεχνοκράτης, ο δήμαρχος Πύργου μου εμπιστεύτηκε το πολύ δύσκολο κομμάτι των τεχνικών υπηρεσιών και πάντα σε συνεργασία μαζί του προσπαθούμε να αναδιατάξουμε την πόλη, τον Δήμο, γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα, είναι πολλά και έρχονται από πολλά χρόνια πίσω.

Σήμερα ουσιαστικά εγκαινιάζουμε δύο έργα, την ανάπλαση της πλατείας Ανδριάρα και των γύρω δρόμων. Δύο έργα που μελετήθηκαν και δρομολογήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή Λιατσή και υλοποιήθηκαν από την Δημοτική Αρχή Αντωνακόπουλου. Ήμασταν τυχεροί,  γιατί και στα δύο έργα προέκυψε μια έμπειρη κατασκευαστική εταιρεία «Διάσταση» των αδελφών Δηλάρη που είναι μαζί μας και είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί οι συνδημότες μας χαίρονται δύο πολύ αισθητικά και λειτουργικά έργα. Σύντομα θα αντιμετωπίσουμε και το θέμα με το πάρκινγκ στους γύρω δρόμους, με απαραίτητη πάντως και την καλή θέληση των περιοίκων».

Συναυλία «Από το χθες στο σήμερα»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πιο μελωδικό τρόπο. Ο Πυργιώτης καλλιτέχνης Θάνος Ολύμπιος με τη φιλική συμμετοχή του πατέρα του Βασίλη Πάτσιου ταξίδεψαν το κοινό «Από το χθες στο σήμερα», με αγαπημένα τραγούδια που εναρμονίστηκαν πλήρως στην αισθητική της εκδήλωσης. Κομμάτια όπως «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», «Που ’ναι τα χρόνια», «Το καλοκαιράκι» αλλά και τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Θάνου Ολύμπιου, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλου κ. α.  και συνθέσεις του Μίμη Πλέσσα έντυσαν μουσικά την ξεχωριστή εκδήλωση, ταξίδεψαν σε νοσταλγικά μονοπάτια τους θεατές και χάρισαν στιγμές συγκίνησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος