FOLLOW US: facebook twitter

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η νότια Ηλεία – Υπεγράφη η απόφαση κήρυξης από τον Β. Παπαγεωργίου

Ημερομηνία: 01-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-Στο σύνολό του ο δήμος Ζαχάρως, ποιες κοινότητες κηρύχθηκαν στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Βας. Παπαγεωργίου, οι πλημμυρόπληκτες κοινότητες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς και στο σύνολό του ο δήμος Ζαχάρως, προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορες διαδικασίες στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις της 23ης και 24ης Ιανουαρίου του 2021.

Όσον αφορά τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Αλιφείρας και Βρεστού της Δημοτικής Ενότητας Αλιφείρας, το Μάτεσι και η Δαφνούλα της Δημοτικής Ενότητας Ανδρίτσαινας και οι κοινότητες Γραίκα και Κρεστένων της Δημοτικής Ενότητας Σκιλλούντος.

Η κήρυξη ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου του 2021 και στη συνέχεια θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, εκτός αν ζητηθεί από τους δήμους ή την Περιφέρεια η παράτασή της. Από την πλευρά της ΠΕ Ηλείας έχουν ξεκινήσει οι αυτοψίες στα σημεία των δύο δήμων που εντός της δικής της δικαιοδοσίας, για να δρομολογηθεί η αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν.

Προχθές το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλος, μετέβη για αυτοψία μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Ν. Κοροβέση, τον δ/ντή του Γραφείου του Περιφερειάρχη, Γιάννη Μάκκα και τον αντιπερ/ρχη Υποδομών και Έργων, Αθαν. Μαυρομμάτη και με κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΔΕ, παρουσία κλιμακίου της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου, στη γέφυρα «ΑΚΙΔΑ» επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Καλού Νερού, στη Ζαχάρω, όπου και έγινε αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν συνεπεία των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων και αποφασίστηκαν τα μέτρα για την άμεση αποκατάστασή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος