FOLLOW US: facebook twitter

Σε κατάλληλο χώρο εκπαίδευσης μετά από 12 χρόνια!

Ημερομηνία: 12-10-2022 | Συντάκτης:

Αγιασμός για μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ και του Εσπερινού Γυμνασίου με ΛΤ Πύργου στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Πίσω τους, έχουν αφήσει πλέον, τις ακατάλληλες λυόμενες αίθουσες οι μαθητές του 1ου Λυκείου και του Εσπερινού Γυμνασίου με Λ.Τ. Πύργου καθώς ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση των δυο σχολείων στους χώρους του πρώην Πανεπιστημίου της πόλης, του κτιρίου που είχε δημιουργηθεί εξαρχής για τη στέγαση του Πολυκλαδικού και μάλιστα πραγματοποίησαν και αγιασμό παρουσία αρχών της πόλης και των εκπαιδευτικών τους.

Χθες το πρωί, έγινε ο αγιασμός για την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ ενώ προχθές το βράδυ για το Εσπερινό. Έτσι, μετά από 12 χρόνια διδασκαλίας στα λυόμενα αλλά και δυναμικές κινητοποιήσεις για την στέγαση τους σε κατάλληλο κτίριο, και μετά την απομάκρυνση των πανεπιστημιακών σχολών, το κτίριο αποδόθηκε μετά από μικροπαρεμβάσεις προς χρήση στους μαθητές.

Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, που παραβρέθηκε και στις δυο τελετές αγιασμού, εξέφρασε την χαρά του που κατάφεραν να δώσουν λύση, όχι ευκαιριακή όπως είπε, υποστηρίζοντας πως εξ’ αρχής βούληση της δημοτικής αρχής ήταν η διασφάλιση κατάλληλης στέγης για τους μαθητές των δυο σχολείων. «Συγκρουστήκαμε αλλά τα καταφέραμε. Έχετε πλέον το καλύτερο σχολείο, να το προσέχετε, και εμείς θα φροντίσουμε για όποιες ατέλειες υπάρχουν» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στο παρελθόν και στη δημιουργία του συγκεκριμένου κτιρίου που ήταν για την στέγαση μαθητών αλλά και στην αγορά του οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Λυκείου που δυστυχώς ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Επιπλέον αναφέρθηκε και στις «χαμένες» ευκαιρίες για την στέγαση του σχολείου μιλώντας κυρίως για το παλιό Νοσοκομείο της πόλης που δεν αξιοποιήθηκε και πλέον βρίσκεται υπο κατάρρευση ενώ δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα μεταφερθεί και το Γυμναστήριο του λυκείου. Τέλος ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας που βρίσκεται πλησίον του σχολικού συγκροτήματος τονίζοντας ότι θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο χώρο άθλησης για μικρούς και μεγάλους.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Γιάννης Πλεμμένος συμπλήρωσε πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξέλιξη, σημειώνοντας πως η υπόσχεση που είχε δώσει στους μαθητές πριν λίγο καιρό που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις, τηρήθηκε. Μάλιστα ευχαρίστησε και όλους όσους μέσα σε μόλις μιάμιση εβδομάδα κοπιάσανε για να παραδοθεί όπως πρέπει το κτίριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια πολύ καλή χρόνια με πρόοδο.

Ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Ηλίας Ρέτσος και του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Σπύρος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησαν τη δημοτική αρχή Πύργου για την στέγαση των σχολείων σε κατάλληλο κτίριο αλλά και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέα Ζέρβα που στήριξε τις προσπάθειες τους ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη σημαντική συμβολή γονέων και μαθητών για την μεταφορά και την τακτοποίηση διαφόρων εκκρεμοτήτων στο κτίριο.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ότι το νέο κτίριο έχει σαφέστατα πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον προηγούμενο και κάλεσε τη σχολική κοινότητα να τον φροντίζουν και να τον συντηρούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος