FOLLOW US: facebook twitter

Δια ξηράς και θαλάσσης χτυπά την Ηλεία ο κοροναϊός!: Σε «καραντίνα» το κρουαζιερόπλοιο MCM Opera που κατέπλευσε την Κυριακή στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 05-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Δια ξηράς και … θαλάσσης φαίνεται ότι χτυπά πλέον την Ηλεία ο κοροναϊός, αφού από χθες το απόγευμα διαδραματίζεται ένα θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο ΜSC Opera» που είχε επισκεφθεί την Κυριακή το Κατάκολο και το οποίο τέθηκε σε «καραντίνα» εν πλω από Πειραιά με προορισμό την Κέρκυρα όπου θα άνοιγε σήμερα την αυλαία της τουριστικής σεζόν για το νησί!

Σύμφωνα με πηγές του ΕΟΔΥ, που μίλησαν στο Dikaiologitika News, το κρουαζιερόπλοιο που είχε πάνω από 1500 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, έφυγε το μεσημέρι από τον Πειραιά, όπου ελέγχθηκε από το λιμενικό και τον ΕΟΔΥ και δεν προέκυψε λόγος ανησυχίας προκειμένου να μπει το πλοίο σε καραντίνα. Ωστόσο σύμφωνα με τα γραφόμενα βρετανικών εφημερίδων , ο καπετάνιος του «MSC Opera» ενημέρωσε τους επιβάτες (και τα μέλη του πλήρωματος) ότι συνεπιβάτης τους, ο οποίος είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κοροναϊό, οπότε θα πρέπει να παραμείνουν στους χώρους του πλοίου. Πολλοί από τους επιβάτες είχαν ήδη βγει από το κρουαζιερόπλοιο -μετά τον ελλιμενισμό του στον Πειραιά- για εκδρομές σε τοποθεσίες της Αθήνας. Το μήνυμα που έλαβαν, ήταν να επιστρέψουν άμεσα στο πλοίο: «Καλούνται όλοι επιβάτες να παραμείνουν στο πλοίο, μέχρι να αποσαφηνιστεί το ζήτημα», ανέφερε στη σχετική ειδοποίηση ο κυβερνήτης του «MSC Opera».

Όπως έγινε γνωστό από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, υπήρξε ενημέρωση από τις υγιειονομικές αρχές της Αυστρίας ότι επιβάτης αυστριακής καταγωγής, που ταξίδευε με το πλοίο την περασμένη εβδομάδα και αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Γένοβας, διαγνώστηκε τον COVID-19. Πρόκειται για άνδρα, ο οποίος αποβιβάστηκε από το κρουαζιερόπλοιο το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου και πλέον έχει επιστρέψει στην πατρίδα του. Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται τέλος, πως μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος δεν υπάρχουν άτομα με συμπτώματα γρίπης ή κάτι ανάλογο.

Βεβαίως και αναφερόμαστε στο κρουαζιερόπλοιο για το οποίο πολύς ντόρος είχε γίνει τις τελευταίες μέρες στην Ηλεία με την παρέμβαση μαλιστα του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου προς το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ματαιώσει για προληπτικούς λόγους την άφιξη του στο Κατάκολο και ο οποίος δεν εισακούστηκε και ο κατάπλους του έγινε εδώ κανονικά, με την σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων περιφερειακών υπηρεσιών υγείας. Όπως πληροφορηθήκαμε από το Λιμεναρχείο Κατακόλου ακόμα και μια ώρα πριν καταπλεύσει στο λιμάνι είχαν παραλάβει το πιστοποιητικό υγείας από τον καπετάνιο όπως ο νόμος προστάζει. Έλα όμως που το πρόβλημα είχε εκδηλωθεί και δεν το γνώριζε κανείς! Όπως είναι φυσικό η πληροφορία αυτή έχει σπείρει τον φόβο σε Κατάκολο, Πύργο και Ολυμπία όπου περιηγήθηκαν οι 1500 τουρίστες και ήρθαν σε επαφή με δεκάδες Ηλείους που εμπλέκονται στο κομμάτι του τουρισμού. Ελπίζουμε το πλοίο να τέθηκε σε «καραντίνα» για προληπτικούς και μόνο λόγους και να μην υπάρξουν κρούσματα στην πορεία και  ο τίτλος του ρεπορτάζ μας στο φύλλο της Δευτέρας «… Και ο θεός μαζί μας» να μην είναι προφητικός!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος