FOLLOW US: facebook twitter

Σε ΦΕΚ οι 8 δόσεις για το φόρο εισοδήματος

Ημερομηνία: 21-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Σε ισχύ τέθηκαν από χθες τόσο η καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί τριών διμηνιαίων, όσο και η έκπτωση 2% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου (ν. 4706/2020) στο ΦΕΚ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενημερώνει τα εξής:

1. Δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, που υποβάλλονται από χθες το βράδυ και μετά, εκκαθαρίζονται με το νέο δοσολόγιο.

Το εκκαθαριστικό σημείωμα για τα φυσικά πρόσωπα θα απεικονίζει: το ποσό της οφειλής, την έκπτωση, την ημερομηνία πληρωμής, το ποσό για την εφάπαξ καταβολή (με την έκπτωση 2%).

Η κατανομή της οφειλής σε 8 δόσεις θα εμφανίζεται από την επόμενη της υποβολής της δήλωσης στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση («Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης») στο myTAXISnet.

2. Δηλώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί και δεν έχουν εξοφληθεί:

Από αύριο 21 Ιουλίου, το ποσό της εφάπαξ καταβολής (μετά την έκπτωση του 2% στα φυσικά πρόσωπα), καθώς και τα ποσά των οκτώ δόσεων θα εμφανίζονται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση («Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης»).

Στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση, ο φορολογούμενος βλέπει το σύνολο της οφειλής σε 8 δόσεις. Το ποσό, που τυχόν έχει ήδη καταβάλει, αφαιρείται από το σύνολο των δόσεων, με βάση τον αριθμό των δόσεων στις οποίες αντιστοιχεί.

3. Δηλώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί και έχουν εξοφληθεί:

  • Για τις περιπτώσεις που φορολογούμενος έχει ήδη πληρώσει εφάπαξ, η έκπτωση 2% θα συμψηφιστεί με επόμενη οφειλή του (π.χ. ΕΝΦΙΑ).
  • Για την ενσωμάτωση των αλλαγών αυτών, δεν θα είναι διαθέσιμες σήμερα, μεταξύ 14:30- 22:00, οι εξής εφαρμογές του myTAXISnet: υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, αιτήσεων ρυθμίσεων, προσωποποιημένης πληροφόρησης, πληρωμής με κάρτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος