FOLLOW US: facebook twitter

Σε εξέλιξη ο δρόμος που συνδέει το Καράτουλα με την Ώλενα

Ημερομηνία: 11-06-2020 | Συντάκτης:

Επιθεώρηση από Δήμαρχο Πύργου και αντιδημάρχους Γ. Αργυρόπουλο και Ν. Κοτσώνη

Τις εργασίες κατασκευής του νέου σύγχρονου δρόμου που θα μειώσει τις αποστάσεις μεταξύ Καράτουλα και Ώλενας, στην δημοτική ενότητα Ωλένης, επιθεώρησαν ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αργυρόπουλος και Νίκος Κοτσώνης.

Πρόκειται για ένα έργο, ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή που χρηματοδοτείται από το πρ. Ταμείο Μολυβιάτη και το οποίο είχε «παγώσει» και μάλιστα κινδύνευε να απενταχθεί. Οι άμεσες και επίμονες όμως ενέργειες της δημοτικής αρχής κατάφεραν να το επανεκκινήσουν.

«Ένα σημαντικό έργο που αφορά τη διακοινοτική οδοποιία και τη σύνδεση Ωλένης- Καράτουλα είναι σε εξέλιξη και έχουμε την πρόθεση να συνδράμουμε για την τελειοποίηση έργου και κατασκευής» τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος υποστηρίζοντας πως ο δήμος βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης και κατασκευής και άλλων τέτοιων έργων. «Παρά την παρατεταμένη καραντίνα, ξεδιπλώνουμε την πολιτική έργων και προσπαθούμε κυρίως σε περιοχές όπως η Ωλένη που είχαν γνωρίσει την εγκατάλειψη των τελευταίων δεκαετιών να έχουμε μια πιο έντονη παρουσία και συνεισφορά. Νομίζω ότι έχουμε μια πρόκληση. Να καλύψουμε το κενό από το παρελθόν και να βγούμε επιθετικά στο μέλλον γιατί η κοινωνία δεν  μπορεί να περιμένει άλλο και το οφείλουμε σε όλους».

Ακολούθως, ο κ. Αργυρόπουλος επισήμανε ότι πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο ολοκληρωμένο σοβαρό εργο στο αγροτικό οδικό δίκτυο που γίνεται στο Δήμο από το 2011 και μετά τονίζοντας ότι είχε πολλά προβλήματα στη μελέτη με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο του 2019 που υπεγράφη η σύμβαση από τον προηγούμενο δήμαρχο με την ανάδοχο εταιρία να έχει προχωρήσει ελάχιστα στο φυσικό του αντικείμενο. «Από το Σεπτέμβριο του 19 που αναλάβαμε τα ηνία του δήμου προσπαθήσαμε να ξεμπλοκάρουμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί και προκαλούσαν άλυτα ζητήματα με συνέπεια την απενταξη του έργου. Μετά από επίμονες προσπάθειες σε συνεργασία με ανάδοχο και μετά από προτάσεις του επιβλέποντα του έργου κ. Δημητρακόπουλου καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα και να έχουμε τη συναίνεση και της περιφέρειας και του τεχνικού συμβουλίου για να ξεκινήσει το σημαντικό αυτό έργο. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες καταβάλουν μια υπερπροσπάθεια για να ανταποκριθούμε στα προβλήματα των συμπολιτών μας, αυτό είναι το πρώτο  μεγάλο έργο που υλοποιείται επί θητείας Αντωνακόπουλου αλλά θα ακολουθήσουν και άλλα τόσο εδω όσο και σε όλο το δήμο».

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Νίκος Κοτσώνης επισήμανε ότι με την κατασκευή του δρόμου μειώνεται η απόσταση μεταξύ Καράτουλα και Ωλενας, από 5-6 χλμ στα 1,5χλμ και διευκολύνεται η κυκλοφορία ενώ τόνισε πως «τρέχουν» και άλλες μελέτες που στόχο έχουν να αλλάξουν την μορφή της περιοχής που είναι εγκαταλελειμμένη χρόνια.

Τέλος, ο ανάδοχος του έργου Δ. Ασκούνης τόνισε ότι το έργο γίνεται χάρις στην αποφασιστικότητα και την επιμονή του Τ. Αντωνακοπουλου και του Γ. Αργυρόπουλου,  τονίζοντας ότι υπήρχαν και υπάρχουν πολλά προβλήματα ωστόσο το έργο θα εκτελεστεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος