FOLLOW US: facebook twitter

Σε εξέλιξη οι εργασίες στην Ε.Ο. Πατρών – Τριπόταμα

Ημερομηνία: 10-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

patrwn-tripotamaΣύστημα για τη μεταφορά των μαθητών στο Περιφερειακό Συμβούλιο

  • «Βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια προς όφελος των πολιτών» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Λ. Αριστειδόπουλος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη συντήρηση, βελτίωση, αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 33 «Πάτρα- Τριπόταμα- διασταύρωση με Ε.Ο. 74 προϋπολογισμού: 4.500.000,00 €, στα τμήματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Με τις εργολαβίες που εκτελούνται και με αυτές που δημοπρατούμε προσπαθούμε να βελτιώσουμε αποφασιστικά την οδική ασφάλεια προς όφελος των πολιτών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος, σημειώνοντας ότι « η διεκδίκηση περισσότερων πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου συνεχίζεται»

Μεταφορά μαθητών στο Π.Σ.

Εξάλλου, εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας η αναγκαιότητα διενέργειας διαγωνισμού με την εφαρμογή Δυναμικού Συστήματος Αγορών του άρθρου 27 του Π.Δ.60/2007 τετραετούς διάρκειας για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τα σχολικά έτη 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 & 2019-2020, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 55.000.000,00€ ευρώ με Φ.Π.Α (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης για τροποποίηση των υφιστάμενων δρομολογίων έως 8% και της αναπροσαρμογής του τιμήματος λόγω αλλαγής της τιμής καυσίμου έως 2%, των επιμέρους διαγωνισμών).

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος ανέφερε ότι, το Δυναμικό Σύστημα Αγορών  είναι μια ευέλικτη διαδικασία με αρχικό διεθνή διαγωνισμό σε επίπεδο Περιφέρειας, με πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να εκτελέσει δρομολόγια μεταφοράς μαθητών να υποβάλλει δικαιολογητικά συμμετοχής και τεχνική προσφορά. «Δηλαδή δημιουργούμε μία βάση δεδομένων από όπου αντλούμε μεταφορείς για τους επιμέρους διαγωνισμούς που θα γίνουν σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων με πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα μείνει στον αέρα για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο αρχικός διεθνής διαγωνισμός σε επίπεδο περιφέρειας θα παραμείνει ανοικτός για 4 χρόνια και θα δέχεται νέους ενδιαφερόμενους μεταφορείς να υποβάλλουν δικαιολογητικά συμμετοχής και τεχνικές προσφορές, όταν γίνονται όμως οι επιμέρους διαγωνισμοί θα υποβάλλουν οικονομικές προσφορές μόνο όσοι μέχρι εκείνη τη στιγμή έχουν υποβάλει δικαιολογητικά συμμετοχής και τεχνικές προσφορές.(δηλ. όσοι έχουν γίνει δεκτοί από το σύστημα ). Οι συμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες θα είναι από ένα έως τρία χρόνια».

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι με την εφαρμογή του Δυναμικού Συστήματος Αγορών θα επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, κύρια όμως με ασφάλεια για τους μαθητές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος