FOLLOW US: facebook twitter

Σε υγειονομική επιτήρηση από σήμερα η Ηλεία! – Σε έξαρση ο κορονοϊός με επίκεντρο την Κρέστενα-10 συνολικά κρούσματα στο νομό σε ένα διήμερο

Ημερομηνία: 12-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
Δυσάρεστες εκπλήξεις είχαν τα πρώτα αποτελέσματα του τεστ κορονοϊού που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο δημαρχείο Κρεστένων σε αιρετούς και εργαζόμενους στο δήμο, καθώς έδωσαν τα πρώτα θετικά δείγματα
-Για πλημμελή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ κάνει λόγο ο δήμαρχος Σ. Μπαλιούκος

Σε κατάσταση Επιτήρησης και υγειονομικού ‘συναγερμού’ βρίσκεται πλέον η Ηλεία μια και τα κρούσματα κορονοϊού από την περασμένη Παρασκευή πληθαίνουν, καθώς ανακοινώθηκαν επισήμως 8 νέα κρούσματα την Παρασκευή και 2 ακόμα το Σάββατο, εκ των οποίων το 1 συνδέεται με γνωστή συρροή.  Αν συνυπολογίσουμε ότι υπάρχουν ακόμα 5 από τις προηγούμενες ημέρες, είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο ιός έχει ανοδική πορεία και στον νομό μας, όπως συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Για να προλάβουμε την περαιτέρω διασπορά του ιού, από σήμερα θα ισχύσουν στην Ηλεία νέα πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα, βάση του Υγειονομικού χάρτη covd19 που παρουσίασαν οι Πιερρακάκης και Χαρδαλιάς με βασικό μέτρο το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστίασης, καφέ και μπαρ,  από τις 1 το βράδυ ως τις 5 το πρωί με εξαίρεση delivery&takeaway όπου όμως θα απαγορεύεται αυτές τις ώρες η πώληση αλκοόλ.(Για τον πλήρη κατάλογο των μέτρων που θα ισχύσουν από σήμερα μπορείτε να ενημερωθείτε στην σελίδα 6 της Πρωινής),

Τι συμβαίνει με τα κρούσματα σε Κρέστενα και Πύργο

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο κορονοϊός «τρύπωσε» για τα καλά στις δημοτικές υπηρεσίες του δήμου Ανδρίτσαινας –Κρεστένων που έχει και την πλειοψηφία των κρουσμάτων, ενώ και μια υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο εμφανίστηκε θετική στον covid19. Το γεγονός ότι ο κορονοϊός έχει κάνει την εμφάνισή του σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες που έχουν συναλλαγές με το κοινό, έχει θορυβήσει τους πολίτες του νομού, που από σήμερα θα πρέπει πλέον να είναι πιο προσεκτικοί, άλλωστε η χρήση μάσκας θα είναι απολύτως υποχρεωτική σε εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες και σε πολίτες.

Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Κρέστενα όπου από  τα πρώτα δείγματα που είχαν ληφθεί από τον ΕΟΔΥ σε αιρετούς και εργαζόμενους των δημοτικών υπηρεσιών την προηγούμενη εβδομάδα, διαγνώστηκαν  συνολικά πέντε άτομα που νοσούν, υπάλληλοι του δήμου, και μια εργαζόμενη σε σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πού βρίσκεται στην περιοχή Κρεστένων. Και όλοι βέβαια εύχονται ο αριθμός αυτός να μην αυξηθεί, ωστόσο σήμερα θα υπάρχουν και νέα αποτελέσματα και επαναληπτικά τεστ, οπότε η εικόνα θα είναι πιο ξεκάθαρη. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των θετικών στον covid-19, έκλεισε το δημαρχείο Κρεστένων και έγινε η απαραίτητη απολύμανση στους χώρους του δημαρχείου, ενώ κάποιοι εργαζόμενοι έλαβαν εντολή από τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Εκτάκτως συνεδρίασε το Σάββατο το ΣΤΟ Κρεστένων για την λήψη περαιτέρω μέτρων

 

Αποφάσεις ΣΤΟ Κρεστένων-Κλειστά σήμερα δύο σχολεία

Εξάλλου το Σάββατο συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στο ΚΑΠΗ υπό την προεδρία του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου για την λήψη επιπλέον τοπικών μέτρων. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν  ακόμα οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Δάγκαρης, Μιλτιάδης Γεωργακοπουλος, Κώστας Τσαρουχάς και Κωνσταντίνα Στρουμπάκου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κρεστένων και προϊστάμενος του κλιμακίου πυροσβεστικής κος Κώστας Δρακόπουλος, ο δασάρχης Ολυμπίας κος Βασίλης Γιακουμής, εκπρόσωπος του Αστυνομικού τμήματος Κρεστένων και τοπικών φορέων.

Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε σήμερα Δευτέρα να μείνουν κλειστά το ειδικό σχολείο Κρεστένων και το δημοτικό σχολείο Φρίξας. Tα υπόλοιπα σχολεία του δήμου θα ανοίξουν κανονικά αφού δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες βέβαια θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στα θέματα καθαριότητας και απολύμανσης, κάτι που θα γίνει και στα κτήρια όλων των δημόσιων υπηρεσιών του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, ενώ από σήμερα το δημαρχείο όπως και όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Καλύτερη ενημέρωση με τον ΕΟΔΥ ζητά ο δήμαρχος Κρεστένων

Ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι θα συνεχιστεί η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων αλλά και η εξέταση των υπόλοιπων εργαζομένων, ενώ σε ότι αφορά το σχολείο στο οποίο εργαζόταν η γυναίκα ως βοηθητικό προσωπικό, θα απολυμανθεί και αυτό έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Ο δήμαρχος ωστόσο διαμαρτυρήθηκε έντονα ότι δεν υπήρξε από τον ΕΟΔΥ συνολική ενημέρωση στον ίδιο για τα αποτελέσματα των πρώτων δειγμάτων που ελήφθησαν αλλά ειδοποιήθηκαν απευθείας μόνο οι εργαζόμενοι. « Ο ΕΟΔΥ επικαλείται τα προσωπικά δεδομενα και το αποτέλεσμα είναι εμείς τώρα να τρέχουμε και να μην φτάνουμε για να κάνουμε όλες τις ενέργειες για την απομόνωση τους, να μπουν οι άνθρωποι σε έναν περιορισμό, να δούμε τι θα γίνει με τα παιδιά τους που πάνε στο σχολείο, πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση. Στις επαφές με τα υψηλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ δεν παίρνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις. Προφανώς ερχόμαστε σε δεύτερη μοίρα. Εγώ φοβάμαι ότι είναι πίσω και άλλα δείγματα και θα μας αιφνιδιάσουν και πάλι.  Και να σκεφτεί κανείς ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που βρέθηκαν θετικοί, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν τους έχω δει μία μέρα χωρίς μάσκα ή χωρίς αντισηπτικά στο γραφείο. Με ξενίζει αυτό το γεγονός, αυτή η εξέλιξη, μακάρι να έχουν κάνει λάθος και το άλλο δείγμα το οποίο έχουνε πάρει, να βγει αρνητικό και να ηρεμήσουν και αυτοί και οι οικογένειές τους. Την Δευτέρα – σ.σ σήμερα- θα γίνει ο επαναληπτικός έλεγχος.

Τέλος ο δήμαρχος ανάφερε ότι προχθές βρέθηκαν και προ νέας εκπλήξεως, καθώς τελέστηκε κηδεία στην περιοχή, όπου το πιστοποιητικό θανάτου του νεκρού που εν ζωή κατοικούσε στην Αθήνα αλλά καταγόταν από τον Γρύλλο έγραφε ότι πέθανε από κορονοϊό! Το δημαρχείο δεν ενημερώθηκε για το γεγονός και έτρεχαν να κάνουν απολυμάνσεις πίσω από την νεκροφόρα στην κηδεία.

Дезинфекция офисных помещений - Первая Сервисная Компания
Απολύμανση έγινε και στο κτίριο τους Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο

 

Τι γίνεται με το κρούσμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πύργου

Σε ότι αφορά το θετικό κρούσμα υπαλλήλου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Πύργου, η υπάλληλος απομακρύνθηκε από την υπηρεσία την Παρασκευή το πρωί, ακολουθήθηκε η υγειονομική διαδικασία, δόθηκαν άδειες για προληπτικούς λόγους και στους υπόλοιπους εργαζομένους  και πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλους τους χώρους πρώτο και δεύτερο όροφο του κτιρίου. Βεβαίως ενημερώθηκε και ο ΕΟΔΥ.

Μόλις χθες το πρωί, ειδοποιήθηκαν οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης ότι από σήμερα η υπηρεσία θα λειτουργεί κανονικά για το κοινό και μόνον δύο εργαζόμενες του πρώτου ορόφου που βρίσκονται στο ίδιο γραφείο με την εργαζομενη που έχει  θετικο δείγμα για 2- 3 μέρες θα βρίσκονται σε άδεια.

Απολύμανση στον ευρύτερο χώρο του δημαρχείου και σε άλλες υπηρεσίες του δήμου έγιναν εσπευσμένα από τον δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος