FOLLOW US: facebook twitter

Σε «επιτήρηση» ο νομός λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας

Ημερομηνία: 16-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
Κλειστά χθες τα σχολεία του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης – Αναμενόταν η κάθοδος ειδικού κλιμακίου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στο νομό μας, αφού μόνο χθες τη νύχτα καταγράφηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έξι δονήσεις. Η μεγαλύτερη δόνηση (3,6R) σημειώθηκε λίγο πριν τις 5:30 τα ξημερώματα, με επίκεντρο την περιοχή κοντά στην Ανδραβίδα. Εξάλλου με απόφαση του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, μετά το έκτακτο ΣΟΠΠ που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε να παραμείνουν χθες κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, για την ασφάλεια των μαθητών. Εξάλλου χθες το απόγευμα αναμενόταν να επισκεφθεί  το δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης και κλιμάκιο από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προκειμένου να τοποθετήσουν τέσσερις φορητούς σεισμογράφους για την καλύτερη καταγραφή και την εκτίμηση της εξέλιξη του φαινομένου.

Ήδη, εξαιτίας της έντονης αυτής δραστηριότητας η περιοχή της Ηλείας έχει μπει σε αυξημένη επιτήρηση από τους αρμόδιους φορείς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιο Λέκκα, αποτελεί φυσικό επακόλουθο οι κάτοικοι να φοβηθούν από τη σεισμική δραστηριότητα που έφθασε μέχρι και τους 5 βαθμούς στην κλίμακα ρίχτερ, ενώ τόνισε πως η κορύφωση του φαινομένου οδήγησε στην επιτήρηση από ΟΑΣΠ και Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιπλέον, το χαμηλό εστιακό βάθος (6,4 χλμ) συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί η εντύπωση στους κατοίκους ότι πρόκειται για σεισμό πολύ μεγαλύτερου μεγέθους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος