FOLLOW US: facebook twitter

Σε επιφυλακή λόγω καιρού ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 12-01-2021 | Συντάκτης:
Η Πολιτική προστασία σε ετοιμότητα για το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται

Σε επιφυλακή είναι η Πολιτική Προστασία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ενόψει του νέου «κύματος» κακοκαιρίας που αναμένεται από σήμερα να πλήξει την Ηλεία, καθότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από πιθανές κατολισθήσεις, καθιζήσεις ή υπερχειλίσεις ρεμάτων. Την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ), προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση από την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας και να δρομολογήσει νέο σχεδιασμό για το υπόλοιπο του χειμώνα.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι έγινε ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων στο προσωπικό, ολοκληρώθηκαν η προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού που μπορεί να χρειαστεί (π.χ. αλάτι) και οι σχετικές αναθέσεις, με στόχο να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα συντονισμού αν εκδηλωθούν δύσκολα καιρικά φαινόμενα.

«Αναμένουμε με ετοιμότητα το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις που έχουμε λάβει. Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου και ήδη δρομολογήσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες για με τον καταμερισμό των αρμοδιοτήτων και με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα θωρακισμένοι», τόνισε ο κ. Μπαλιούκος και πρόσθεσε ότι με την καλυτέρευση του καιρού θα ξεκινήσουν ξανά έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος