FOLLOW US: facebook twitter

Σε επαγρύπνηση για τον κορονοϊό στο λιμάνι της Κυλλήνης

Ημερομηνία: 04-03-2020 | Συντάκτης:
Ρεκόρ εισιτηρίων το 2019, αναβαθμίζει το επίπεδο ασφάλειας η δημοτική αρχή

Με ψυχραιμία και με αυξημένο βαθμό ετοιμότητας στο λιμάνι της Κυλλήνης αντιμετωπίζει τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας δήλωσε στην «Πρωινή» ότι αναμένει εντός των ημερών νεότερες οδηγίες από τα συναρμόδια υπουργεία και μέχρι στιγμής παρακολουθεί τις εξελίξεις.

«Περιμένουμε νεότερες οδηγίες και πορευόμαστε χωρίς πανικό αλλά με ψυχραιμία. Έχοντας και την ιδιότητα του γιατρού, είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και έχουμε εφαρμόσει τα υγειονομικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί. Το λιμάνι της Κυλλήνης διακινεί κυρίως επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά», τόνισε ο κ. Λέντζας και πρόσθεσε ότι ήδη δρομολογεί την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας στο λιμάνι, το οποίο παρά τις ελλείψεις του έκανε ρεκόρ εισιτηρίων πέρυσι.

«Στο φετινό μας πρόγραμμα έχουμε συμπεριλάβει μελέτες που θα αναβαθμίσουν την ασφάλεια του λιμανιού και θα βελτιώσουν τις προδιαγραφές, καθώς σε κάποια ζητήματα όπως το πρωτόκολλο ασφαλείας ISPS απαιτείται επικαιροποίηση. Το λιμάνι της Κυλλήνης είναι το τρίτο στην Ελλάδα μεταξύ των εμπορικών λιμανιών, με επιβατική κίνηση πάνω από δύο εκατομμύρια το 2019», τόνισε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος