FOLLOW US: facebook twitter

Σε έκτακτη ανάγκη οι πυρόπληκτες κοινότητες της Πηνείας

Ημερομηνία: 17-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να δρομολογηθεί η οριοθέτηση και αποκατάσταση της καμένη περιοχής

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι τοπικές Κοινότητες  Δάφνης, ΑγίουΔημητρίου, Αγίου Ηλία, Κέντρου και Κεραμιδιάς της Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδος του Δήμου Ήλιδας, ύστερα από σχετικά αιτήματα του δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την αντιμετώπιση τωνεκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη δασική πυρκαγιά που

εκδηλώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στις παραπάνω περιοχές και έκαψε πάνω από 2.000 στρέμματα δάσους και αγροτικών εκτάσεων. Η κήρυξη, την οποία υπογράφει ο Ηλείο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και γιατέσσεριςε μήνες. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Ήδη από την πλευρά του δασαρχείου Αμαλιάδας έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τον ακριβή προσδιορισμό της καμένης έκτασης, προκειμένου να ετοιμαστούν τα σχετικά αιτήματα για την κήρυξή της ως αναδασωτέας, αλλά και για την έκδοση δασικών αστυνομικών διατάξεων ως προς ποιες δραστηριότητες επιτρέπονται και ποιες απαγορεύονται.

Επίσης από την πλευρά του δήμου συλλέγονται στοιχεία για τη ζημιά που έχει προκληθεί και τους πόρους που θα χρειαστούν για πιθανές αποζημιώσεις σε πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφους, καθώς και για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Παράλληλα, οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών της Πυροσβεστικής για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς και η αναζήτηση πιθανών υπευθύνων για εμπρησμό, συνεχίζεται με τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων, μαρτυριών και καταθέσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος