FOLLOW US: facebook twitter

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο- Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Ημερομηνία: 11-02-2021 | Συντάκτης:
Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίζεται σήμερα.

Φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί σύλλογοι-ομοσπονδίες-σωματεία, καθώς κι άλλα εργατικά σωματεία και φορείς έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή ζητώντας την απόσυρσή του.

Η εκπαιδευτική κοινότητα αντιδρά μεταξύ άλλων στις αλλαγές που φέρει το νομοσχέδιο στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην ίδρυση αστυνομικής ομάδας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων καθώς και στο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ.

Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι με κεντρικό σύνθημα «Απ’ τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία», πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στα Προπύλαια και με πορεία κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι και στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο επικράτησε ένταση μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και στις αστυνομικές δυνάμεις.

Έγινε χρήση χημικών ενώ η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 52 προσαγωγές διαδηλωτών, εκ των οποίων οι 24 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορίες για διάφορα αδικήματα.

Σήμερα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος 23 συλληφθέντων ενώ απήγγειλε κατηγορίες που, κατά περίπτωση, αφορούν αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο και με εντολή του Εισαγγελέα είναι ελεύθεροι.

Ένας από τους συλληφθέντες δεν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα γιατί νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε και ακόμη ένας από τους συλληφθέντες χθες, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη που αφορά τα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα της έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών υλών καθώς και τα πλημμελήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας και αντίστασης κατά της Αρχής.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Ανακριτή από όπου αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία του.

Σε συμπαράσταση στους συλληφθέντες είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων περίπου 200 άτομα των οποίων εμποδίστηκε η είσοδος στον χώρο των δικαστηρίων από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην πύλη του συγκροτήματος.

Η προσπάθεια κάποιων από τους συγκεντρωμένους να εισέλθει στον χώρο, δημιούργησε μικρής διάρκειας ένταση όταν οι αστυνομικοί τους απώθησαν στην γύρω περιοχή.

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Πηγή: lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος