FOLLOW US: facebook twitter

Σε boutique ξενοδοχείο θα μετατραπεί το ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 27-04-2023 | Συντάκτης:

-Η Πρωινή αποκαλύπτει τον σχεδιασμό της εταιρείας που το απέκτησε στον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Μπορεί να χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να βρεθεί αγοραστής-επενδυτής για το πρώην ειρηνοδικείο της Ανδρίτσαινας, πλέον όμως είναι δρομολογημένη η τουριστική του αξιοποίηση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Πρωινή», το κτίριο που αγοράστηκε σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) έναντι τιμήματος 120.000 ευρώ από την εταιρεία ΕΣΤΙΑ, σύντομα θα μετατραπεί σε boutique ξενοδοχείο, δηλαδή ένα μικρό κομψό ξενοδοχείο που συνήθως έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, σκόπιμο σχεδιασμό και διακόσμηση και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.

Την εκπόνηση του πλάνου αξιοποίησης του κτίσματος έχει αναλάβει η ENAGROUP, όμιλος εταιρειών τεχνολογίας αιχμής. Το ποσό που θα επενδυθεί –τουλάχιστον σε πρώτη φάση- φτάνει τις 500.000 ευρώ και ο σχεδιασμός προβλέπει τη διαμόρφωση του εσωτερικού του κτιρίου, έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8-10 σουίτες και κάποιοι άλλοι ειδικοί χώροι.

Υπενθυμίζεται πως το παλιό ειρηνοδικείο είναι ένα τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίσμα προ του 1935, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης-Ανδρίτσαινας, στην συνοικία Αγίας Βαρβάρας Ανδρίτσαινας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ENA GROUP, Ευάγγγελος Αργύρης, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι πρόκειται για μια επένδυση σε ένα σπάνιας ομορφιάς κτίριο και σε μια περιοχή με υψηλή αισθητική και προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης.

«Είναι ένα κτίριο με μοναδική αρχιτεκτονική ομορφιά και σπάνια αισθητική. Ο σχεδιασμός της ENAGroup προβλέπει τη δημιουργία ενός boutiqueξενοδοχείου, καθώς εκτιμούμε πως η Ανδρίτσαινα έχει σημαντικές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, ανάλογης με αυτής που παρουσιάζουν γειτονικοί προορισμοί της ορεινής Αρκαδίας», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος