FOLLOW US: facebook twitter

Σε απραξία πάλι η κρουαζιέρα

Ημερομηνία: 17-11-2020 | Συντάκτης:

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται και πάλι ο κλάδος της κρουαζιέρας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο μετά τη νέα έξαρση του κορονοϊού. Ολες οι εταιρείες, ακόμα και αυτές που δειλά δειλά ξεκίνησαν τα ταξίδια τους τον Σεπτέμβριο, σταμάτησαν και τα μετέθεσαν για την άνοιξη του 2021, με αποτέλεσμα οι τεράστιες ζημιές που έχουν ήδη υποστεί να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.

Ελπίδες για ασφαλή επανεκκίνηση την άνοιξη Ή το καλοκαίρι του 2021, παράλληλα με το εμβόλιο

Το εμβόλιο για τον κορονοϊό και οι θετικές ειδήσεις γύρω από αυτό που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα δίνουν ελπίδες στα στελέχη του κλάδου ότι η επανέναρξη της δραστηριότητάς τους θα είναι πολύ πιο ομαλή και ασφαλής εάν ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι την περασμένη Δευτέρα, πριν ακόμα ανοίξει το Χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη, οι μετοχές εταιρειών κρουαζιέρας σημείωσαν άνοδο από 20% έως 30%.

Οσες κρουαζιέρες πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα αφορούσαν μικρό αριθμό επιβατών και στα περισσότερα λιμάνια προσέγγισης υπήρχε απαγόρευση εξόδου επιβατών και πληρωμάτων από τα πλοία και απαγόρευση επίσκεψής τους στα λιμάνια. Η χωρητικότητα περιοριζόταν στο 50-60% της δυναμικότητας των επιβατών του κάθε πλοίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος