FOLLOW US: facebook twitter

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες το πρωί στον κόμβο Αγίου Γεωργίου Πύργου

Ημερομηνία: 03-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας για να μην καταρρεύσει ζήτησαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Αγίου Γεωργίου Πύργου χθες το πρωί οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων της Ηλείας. Όπως επισήμαναν, η καθίζηση του τουρισμού και των μεταφορών έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στον κλάδο, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να έχουν φτάσει στα πρόθυρα της επιβίωσης.

Ο ταμίας του Σωματείου, Ανδρέας Μητρόπουλος, τόνισε ότι ο κλάδος συνέβαλε τα μέγιστα στο να βγει η χώρα από τη δεκαετή οικονομική κρίση και στην άνθιση του τουρισμού, ενώ τώρα είναι παντελώς παραμελημένος.

«Δεν θέλουμε ελεημοσύνη, θέλουμε βοήθεια. Βοηθήσαμε το κράτος μετά το 2010 και μετά με την κρίση, να βγει από αυτήν. Όλος ο τουρισμός περνά από εμάς, δεν θέλουμε ούτε ελεημοσύνη ούτε τίποτα, θέλουμε βοήθεια να πάρουν άμεσα μέτρα», ανέφερε.

Ο ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου στον Πύργου, Γιώργος Τσαγδής, ανέφερε ότι η ενίσχυση των 800 ευρώ είναι σαφέστατα ανεπαρκής για να καλύψεις τις τεράστιες ανάγκες και απώλειές τους.

«Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας. Όπως γνωρίζετε, κάναμε την πρώτη διαμαρτυρία το Μάρτιο στον Πύργο επειδή γνωρίζαμε τι θα γίνει και προσπαθήσαμε να περάσουμε στον κόσμο του τι θα συνέβαινε και όντως συνέβη. Η κυβέρνηση έδωσε ένα ελάχιστο ποσό 800 ευρώ να επιβιώσουν επιχειρήσεις. Αν είναι δυνατόν 8 μήνες που έχουμε ασφάλειες, ενοίκια, , τηλέφωνο, παιδιά , οικογένειες να επιβιώσουμε με 8 κατοστάρικα. Δυστυχώς εμείς είμαστε από τις ανοιχτές επιχειρήσεις αλλά ουσιαστικά κλειστές. Με όλα όσα ακούγονται καθημερινά πώς θα μπει ο κόσμος στα πούλμαν. Με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα να αργοπεθαίνουμε. Ζητάμε τη βοήθεια του κράτους, επιδότηση, επιχορήγηση, δεν θα αντέξουμε. Το πούλμαν δεν είναι μόνο μια επιχείρηση, είναι ένα μέσο. Ναι μεν θα έρθει ο τουρίστας στο αεροδρόμιο,  αλλά κάποιος πρέπει να τον μεταφέρει. Αυτόν τον τουρισμό πρέπει να τον στηρίξουμε», σχολίασε.

Ο ιδιοκτήτης τουριστικού λεωφορείου, Αλέξης Tσαουσάκης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε εδώ σαν σωματείο για να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και την προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύει απέναντι στον κλάδο μας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα στο σύνολο του. Ξεκινήσαμε σειρά  κινητοποιήσεων, επιστολές, πορείες, ψηφίσματα, παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε κανένα νέο… Το τουριστικό λεωφορείο είναι ο στυλοβάτης του τουρισμού στη χώρα, παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση δείχνει ενδιαφέρον μόνο για τους μεγάλους ομίλους, τα ξενοδοχεία. Δεν μας δίνουν καν σημασία και επειδή η κατάσταση είναι δραματική, ο τζίρος τους είναι μηδενικός και τον Σεπτέμβριο δεν ξέρω πόσοι συνάδελφοι θα να τα βγάλουν πέρα», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος