FOLLOW US: facebook twitter

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Ηλεία – Συγκέντρωση Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο 2ο Λύκειο Πύργου

Ημερομηνία: 15-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με αιτήματα για σωστή υγειονομική περίθαλψη και προστασία των πολιτών εν μέσω πανδημίας, προσλήψεις και αξιοπρεπείς όρους εργασίας, μισθούς και συντάξεις, πραγματοποιείται σήμερα η απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί έξω από το 2ο Λύκειο Πύργου και ακολούθως πορεία, από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, την ΕΛΜΕ, το Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Ολυμπίας- Ζαχάρως, το Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας αλλά και εργαζόμενους στο χώρο της υγείας καθώς συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ.

ΕΛΜΕ και Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών

Με ανακοινώσεις τους, η ΕΛΜΕ Ηλείας και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους.

Η ΕΛΜΕ μεταξύ άλλων διεκδικεί:

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 15 ανά τμήμα.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
  • Βρισκόμαστε κοντά στους μαθητές που αγωνίζονται και απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού.
  • Καταδικάζουμε την ναζιστική ιδεολογία. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών στην ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Με θλίψη και οργή παρακολουθούμε πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν αξιοποίησε τον χρόνο που είχε στη διάθεσή της για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η μοναδική και αναμφισβήτητη αλήθεια είναι πως όλους αυτούς τους μήνες, από τον Μάρτιο έως και σήμερα, τα σχολεία στέκονται όρθια και στηρίζουν πολυποίκιλα τους μαθητές τους, χάρη στην αυταπάρνηση και την ευσυνειδησία των εκπαιδευτικών.

Αυτών των εκπαιδευτικών που, μαζί με τις δικές τους αγωνίες, έχουν να διαχειριστούν και την έλλειψη βασικών όρων και προϋποθέσεων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ταυτόχρονα, οι εξαγγελίες για παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σε περίπτωση υποχρεωτικής αναστολής των σχολικών μονάδων λόγω της πανδημίας, μοιάζουν να είναι εντελώς ανεφάρμοστες. Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό και τη μεγάλη μας ανησυχία για το εάν μπορεί να υπάρξει πραγματική δυνατότητα ή όχι παροχής ουσιαστικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προς τους μαθητές μας σε μια τέτοια περίπτωση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος