FOLLOW US: facebook twitter

Σε «αναμμένα κάρβουνα» για τον κορονοϊό: Τα αποτελέσματα των τεστ σε δεκατρείς εργαζόμενους της δομής L.M.Village αναμένει ο ΕΟΔΥ

Ημερομηνία: 07-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
-Ανέβαλε για σήμερα την άφιξη στη Μυρσίνη η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ

Με αγωνία περιμένουν σήμερα, τόσο στη διοίκηση της δομής προσφύγων της Μυρσίνης, όσο και στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού σε δεκατρείς εργαζόμενους, προκειμένου να καθορίσουν και τα επόμενα βήματα για την προστασία του πληθυσμού. Τα τεστ έγιναν χθες στην Πάτρα, όπου διαμένουν οι εργαζόμενοι, ενώ σήμερα στις 10 το πρωί αναμένεται να αφιχθεί κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στο L.M. VILLAGE για να κάνει τεστ σε έξι άτομα από το προσωπικό, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η κινητή μονάδα θα κάνει τεστ και σε όσα άτομα ήρθαν σε επαφή με τον γιατρό της δομής, ο οποίος ανήκει στα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, βάσει της σχετικής λίστας του ιατρείου.
Ανάλογα με τα αποτελέσματα των νέων τεστ, θα εξαρτηθεί και το πλάνο ενεργειών για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή. Ωστόσο σύμφωνα και με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα επισκεφθεί σήμερα την περιοχή, αναμένεται να πάρει δείγματα και από τους πρόσφυγες.

Από προχθές το βράδυ, πάντως, ο διοικητής της δομής, ΝαμπίλΜοράντ, όπως δήλωσε ο κ. Λέντζας, έθεσε προληπτικά σε εφαρμογή το μέτρο του περιορισμού των μετακινήσεων των προσφύγων, ώστε να προστατευτούν από πιθανή διασπορά του ιού. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε πλήρη συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, την Περιφέρεια, την Αστυνομία και τον ΕΟΔΥ και αναμένουμε την επίσκεψη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Γενικότερα όμως βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», σημείωσε.

Χθες ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε και επίσημα τα τρία κρούσματα, ωστόσο το θετικό νέο είναι ότι μια εργαζόμενη που ήταν συνεπιβάτιδα με τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, είναι καθαρή και δεν έχει προσβληθεί από τον ιό. Ο κ. Μοράντ δήλωσε στην «Πρωινή» ότι αναμένει σήμερα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Μυρσίνη για να λάβει περαιτέρω οδηγίες και εξέφρασε την ελπίδα ότι δε θα αυξηθούν τα κρούσματα στις τάξεις των εργαζομένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος