FOLLOW US: facebook twitter

Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Πύργου μετά την έλευση 65 μεταναστών στο λιμάνι Κατακόλου

Ημερομηνία: 04-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ήδη από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συνεπικουρούμενος από την Πολιτική Προστασία και τη Δημοτική Αστυνομία έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες προκειμένου οι μετανάστες να φιλοξενηθούν στο χώρο του “Αέναον”, να τους διατεθούν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες, αντισηπτικά και μάσκες. Παράλληλα από το γραφείο δημάρχου ενημερώθηκε ο ΕΟΔΔΥ προκειμένου να αποστείλει κλιμάκιο για τους απαραίτητους ελέγχους.

Στο λιμάνι του Κατακόλου βρέθηκε αμέσως ο αντιδήμαρχος κ. Μαρίνος Αχτύπης. Ακολουθώντας τις οδηγίες του δημάρχου Πύργου, ο κ. Αχτύπης κατηύθυνε όλες τις δράσεις τόσο της Πολιτικής Προστασίας όσο και της Δημοτικής Αστυνομία ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία φιλοξενίας των μεταναστών.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Πύργου έστειλε αμέσως κατεπείγουσα επιστολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να τον ενημερώσει για την αδυναμία φιλοξενίας και παραμονής των μεταναστών στην περιοχή παραθέτοντας σειρά σημαντικών λόγων, όπως οι μη κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας, έργων που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή και καταπλεύσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Κατακόλου.

Παρ’ όλα αυτά, για μία ακόμη φορά, ο Δήμος Πύργου προχωράει στη φιλοξενία μεταναστών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το αλτρουιστικό του πρόσωπο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος