FOLLOW US: facebook twitter

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι συνταξιούχοι

Ημερομηνία: 04-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

syntaxiouxoi-etoimotita

Πραγματοποιήθηκε χθες στον Πύργο περιφερειακή συνάντηση παρουσία εκπροσώπων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Με τη συμμετοχή συνταξιούχων από την Ηλεία αλλά και εκπροσώπων των πανελλήνιων ομοσπονδιών συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, πραγματοποιήθηκε χθες η περιφερειακή τους συνάντηση στον Πύργο. Στο χώρο του εργατικού κέντρου οι συνταξιούχοι συζήτησαν για τα νέα μέτρα που οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση με νέες περικοπές των συντάξεων και αυξήσεις σε φόρους για τους ηλικιωμένους που δήλωσαν έτοιμοι για κινητοποιήσεις όποτε χρειαστεί, σε έναν διαρκή αγώνα διεκδίκησης. Στην ουσία ενημερώθηκαν για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα που έχουν τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή αλλά και η καλύτερη οργάνωση τους ώστε να αντιπαλέψουν από καλύτερες θέσεις για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτική που εξοντώνει τους συνταξιούχους και τον ελληνικό λαό.

syntaxiouxoi-etoimotita2

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, Παναγιώτης Σοφός, «…από ότι φαίνεται η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την επίθεση στους συνταξιούχους, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, με αποτέλεσμα η ζωή μας να γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα. Εκτιμάμε πως τούτη την περίοδο που παλέψαμε τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης, ήταν θετική η δράση μας ξεσηκώθηκε ο κόσμος, η αγανάκτηση και η αμφισβήτηση μεγάλωσε, αλλά μεγάλωσε και η πίστη στον αγώνα. Μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων συμμετείχε στις κινητοποιήσεις και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα, γιατί κατανοούμε πως μόνο με τον αγώνα μπορούμε να λύσουμε προβλήματα. Είναι γνωστό πως το νομοσχέδιο πετσοκόβει περαιτέρω τις συντάξεις, παλιές και νέες και δημιουργεί ασφυκτικές καταστάσεις για την επιβίωση των συνταξιούχων. Ταυτόχρονα έρχονται και τα φορολογικά μέτρα που έρχονται να ισοπεδώσουν τα εισοδήματα. Αυτά μας οδηγούν να οργανώσουμε περισσότερο τον κόσμο και να βγούμε στο δρόμο διεκδικώντας» είπε και απηύθυνε κάλεσμα προς τους συνταξιούχους για αγωνιστική κινητοποίηση στις 8 Ιουνίου για την εγκατάλειψη των δομών της δημόσιας Υγείας.

Ο Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Διονύσης Σβορώνος δήλωσε ότι «…υπάρχει μια συγκεκριμένη πολιτική φτωχοποίησης. Αν το κάνουμε ως μαθηματική εξίσωση για τους άμεσους και έμμεσους φόρους για κάθε Έλληνα ουσιαστικά μιλάμε για αύξηση της τάξης του 4%. Άρα μιλάμε για μια αντίστοιχη μείωση στα εισοδήματα όλων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μέτρα «ασπιρίνες» για να καλύψουμε τα μέτρα. Τα προηγούμενα χρόνια ματώσαμε για να δημιουργηθούν κάποιες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ και τώρα ξεπουλιούνται σε ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί. Και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να διεκδικήσουν τα χρήματα που πλήρωσαν. Την επένδυση ζωής που έκαναν για να μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπέστατη ζωή. Δεν τη διεκδικούμε απλά, αλλά την απαιτούμε και δεν κάνουμε βήμα πίσω» είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος, ανέφερε ότι «…με τα νέα μέτρα που ψήφισε η Κυβέρνηση και τα κατέθεσε με την μορφή του κατεπείγοντος το Σαββατοκύριακο για να αιφνιδιάσει το λαό και να υπάρχουν μικρότερες κινητοποιήσει, τσακίζει ότι έχει απομείνει. Τσακίζει συντάξεις, μισθούς, τη ζωή όλου του ελληνικού λαού. Με το φορολογικό νομοσχέδιο και την αύξηση του ΦΠΑ, αυξάνεται η τιμή των φαρμάκων και πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι, που τους κόβουν το ΕΚΑΣ και οι συνάξεις γίνονται φιλοδώρημα θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα και δεν θα έχουν να αγοράσουν τα φάρμακα με ότι αυτό συνεπάγεται, κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή. Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν για τα μέτρα να μην καταξιωθούν στη συνείδηση του λαού. Καλούμε όλους να παλέψουμε για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής των βάρβαρων μέτρων» είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως συνταξιούχοι από την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά δεν συμμετείχαν καθώς δεν ήταν εφικτό λόγω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος