FOLLOW US: facebook twitter

Σε αγορές οικοπέδων προχωρά ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Ανατολικό πάρκινγκ και πράσινη γωνία

Ημερομηνία: 09-05-2022 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



Τρία οικόπεδα θα αγοράσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, προκειμένου να δρομολογήσει τη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην ανατολική πλευρά της πόλης και τη δημιουργία πράσινης γωνίας στον δρόμο προς τη Βρίνα.

Για την περίπτωση του πάρκινγκ, συγκροτήθηκε επιτροπή εκτίμησης του τιμήματος για την απευθείας αγορά δύο οικοπέδων στην Κοινότητα Κρεστένων, η οποία προσδιόρισε το συνολικό τίμημα στις 50.500 ευρώ (24.000 και 26.500 ευρώ). Τα δύο οικόπεδα είναι εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως και επί της οδού Ξενοφώντος. συνολικής έκτασης 187,69τ.μ. και 359,25 τ.μ. αντίστοιχα. Η εκτίμηση της επιτροπής έγινε με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία, η οποία καθορίζεται από την ανώτατη εμπορική και την αντικειμενική αξία των ακινήτων. Τα εν λόγω οικόπεδα, θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή χώρου πάρκινγκ μαζί με την ήδη υπάρχουσα συνορεύουσα ιδιοκτησία του Δήμου, με σκοπό τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών της ανατολικής πλευράς της πόλης, πρόβλημα που έχει ενταθεί με τη μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου στο νέο Δημαρχείο.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή θα αγοράσει οικόπεδο στην είσοδο του οικισμού της Βρίνας (επαρχιακή οδός Κρεστένων-Βρίνας) συνολικής έκτασης 452,125τ.μ., το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη μελλοντική δημιουργία πράσινης γωνίας ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της πράσινης κυκλικής ανάπτυξης, αφού γειτνιάζει με τον υφιστάμενο χώρο συλλογής απορριμμάτων του οικισμού, και για την εύρυθμη κυκλοφοριακή ροή των μεγάλων οχημάτων και την αναστροφή τους π.χ. σχολικών λεωφορείων, απορριμματοφόρων κ.λ.π.

Η Επιτροπή βασίστηκε στα προσκομισθέντα τοπογραφικά διαγράμματα και τα συμβόλαια, θεωρώντας ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι έγκυροι και ισχυροί, ότι τα ακίνητα είναι ελεύθερα από κάθε είδους βάρη, υποθήκη ή προσημείωση ή άλλους περιορισμούς κι ότι το έδαφος δεν παρουσιάζει αποσάθρωση. Η αρμόδια επιτροπή προσδιόρισε το τίμημα στις 5.000 ευρώ.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τις εισηγήσεις που έκανε η αρμόδια αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Στρουμπάκου και εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο για όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να εκτελεστεί η παρούσα απόφαση, την υπογραφή των συμβολαίων μεταβίβασης των ακινήτων, των πιστοποιητικών μετεγγραφής τους στο οικείο υποθηκοφυλακείο κ.λ.π. καθώς και όποιο άλλο έγγραφο ή διαδικασία απαιτηθεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος