FOLLOW US: facebook twitter

Σε 3 δόσεις το δώρο Χριστουγέννων για τις αναστολές

Ημερομηνία: 10-12-2020 | Συντάκτης:

Δώρο Χριστουγέννων σε τρεις δόσεις, οι δύο έως τις 21 Δεκεμβρίου και η τρίτη το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021, θα λάβουν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί μία ή και περισσότερες φορές σε αναστολή το χρονικό διάστημα 1η Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2020. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

Η σχετική υπουργική απόφαση υπεγράφη από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον συναρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη και ορίζει ότι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν:

α) Εως τις 21 Δεκεμβρίου, από τους εργοδότες, το ποσό του δώρου που αντιστοιχεί στα διαστήματα κατά τα οποία εργάζονταν μεταξύ της 1η Μαΐου και της 31ης Δεκεμβρίου 2020. Ο υπολογισμός θα γίνει επί του ονομαστικού τους μισθού.

β) Επίσης έως τις 21 Δεκεμβρίου, από το κράτος, την αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί για το διάστημα αναστολών από την 1η Μαΐου έως τις 30 Νοεμβρίου. Ο υπολογισμός θα γίνει με βάση το ύψος της ειδικής αποζημίωσης που έλαβαν.

γ) Εως τις 31 Ιανουαρίου του 2021 θα λάβουν από το κράτος την αναλογία του δώρου που αφορά τις αναστολές για τον μήνα Δεκέμβριο, ήτοι το διάστημα από 1η Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2020

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος