FOLLOW US: facebook twitter

ΣΔΕ Πύργου – τμήμα Ζαχάρως: Παρουσίαση του βιβλίου “Θεμελιωτές”

Ημερομηνία: 17-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την Πέμπτη 11/5/2023, στο Γυμνάσιο Ζαχάρως, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Θεμελιωτές”. Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που διατρέχει το χρονικό διάστημα από το 1814 ως το 1820, πριν από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821

Ειδικότερα, οι συγγραφείς του βιβλίου Μαρία Μπίρμπα και Ζέτα Αδαμοπούλου, αγκαλιάζουν την επιστήμη της Ιστορίας με αγάπη και σεβασμό και αντλούν από αυτή γεγονότα ιστορικά εξακριβωμένα και επιβεβαιωμένα από πηγές και μαρτυρίες, και πάνω σ’ αυτά υφαίνουν με μαεστρία αλλά και μεράκι μια αφηγηματική εξιστόρηση μιας πλοκής που συνδυάζει το ιστορικό γεγονός με τη μυθιστορία, την πραγματικότητα με το κατασκευασμένο από τη συγγραφική φαντασία «παραμύθι».

Δίνουν μια διαφορετική προσέγγιση, μια ανθρώπινη διάσταση, μια διαφορετική χροιά σ΄ ένα σημαντικό θέμα που το κοινώνησαν απλοί άνθρωποι, άνθρωποι της μεσαίας τάξης που οραματίστηκαν την ελευθερία και τη δημιουργία εθνικού κράτους. Σε μια εποχή ζοφερή, σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα φοβερά ασφυκτική, αυτοί οι άνθρωποι αφύπνισαν τη συναίσθηση του Γένους και έβαλαν τα θεμέλια…Οι “Θεμελιωτές” είναι ένας ύμνος για τους ανθρώπους που προσπαθούν να στέκονται όρθιοι με Αξιοπρέπεια. Γιατί τα όνειρα αυτών των ανθρώπων σπρώχνουν την Ιστορία μπροστά, παρόλο που η ίδια η Ιστορία τούς ξεχνά εξιστορώντας μόνο τα κλέη των νικητών.

Το βιβλίο παρουσίασαν η Γεωργία Βαρδή, Φιλόλογος και οι εκπαιδευόμενοι: Νατάσα, Γεωργία και Σοφία του Α’ κύκλου, Νικολία και Γεωργία του Β’ κύκλου Αλλά και η μικρή.

Την εκδήλωση συντόνισε η Βασιλική Ψιούρη, Εκπαιδεύτρια Πολιτισμικής & Αισθητικής Αγωγής.

Ευχαριστούμε θερμά τις συγγραφείς για την μοναδική εμπειρία  που χάρισαν  στους εκπαιδευόμενους μας καθώς και την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ζαχάρως κ.Σκαλτσά, που για μια ακόμα φορά τίμησε με την παρουσία της, αλλά και τη Διευθύντρια και τον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου Ζαχάρως, χωρίς τη συνδρομή των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η όμορφη αυτή εκδήλωση.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο με δωρεάν φοίτηση και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους όπου μετά από φοίτηση δύο χρόνων μόνο, παίρνουν Απολυτήριο Γυμνασίου.

τηλ 2621020350


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος