FOLLOW US: facebook twitter

Σχολικά γεύματα σε 44 Δημοτικά Σχολεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 06-10-2022 | Συντάκτης:

Τριπλάσιες φέτος οι αιτήσεις από σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα σχολεία όπου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα τη χρονιά 2022 – 2023. Πρόκειται για 1.629 σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα μεταξύ αυτών 44 στην Ηλεία και συγκεκριμένα στους Δήμους Πύργου και Ήλιδας.

Τα σχολεία που συμμετέχουν και φέτος στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων είναι:

Στο Δήμο Πύργου: 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 10ο Πύργου, ΔΣ Αγίου Γεωργίου, Αλποχωρίου, Αλφειούσας, Αμπελώνα, Βαρβάσαινας, Βουνάργου, Γουμέρου, Ελαιώνα, Επιταλίου, Καράτουλα, Κατακόλου, Κουτσοχέρας, Λανθίου, Μουζακίου, Μυρτιάς, Σκουροχωρίου, Χειμαδιού, Ώλενας, Ειδικό ΔΣ Πύργου.

Στο Δήμο Ήλιδας: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, Δημοτικά Σχολεία Αμπελόκαμπου, Αυγείου, Γερακίου, Δουνείκων, Εφύρας, Καρδαμά, Κέντρου, Περιστερίου, Σαβαλίων, Σιμόπουλου, Χαβαρίου, Φούφειο Ειδικό ΔΣ Αμαλιάδας.

Τριπλάσιες αιτήσεις

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Prolepsis, ο φετινός αριθμός των αιτήσεων από σχολεία σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να λάβουν τα δωρεάν γεύματα του προγράμματος ήταν τριπλάσιος σε σχέση με πέρυσι. Όπως υποστήριξαν όμως οι συνεχείς ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και τις υπηρεσίες μεταφοράς έχουν εκτοξεύσει το κόστος του γεύματος που προσφέρεται δωρεάν στους μαθητές των σχολείων που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα, οπότε και δεν υπήρξε δυνατότητα ένταξης περισσότερων σχολείων και μαθητών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, πριν μερικές μέρες το Ινστιτούτο Prolepsis απεύθυνε έκκληση βοήθειας με στόχο να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα γεύματα σε μαθητές σχολείων ευπαθών περιοχών της χώρας όπου 1 στους 4 μαθητές δεν καταναλώνει σχεδόν ποτέ πρωινό… Τα στοιχεία του 2021 της Εurostat για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα είναι σε αντίστοιχα επίπεδα με την περίοδο της κρίσης το 2011. Και αυτό, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπτώσεις από τις συνεχείς ανατιμήσεις των τελευταίων μηνών. «Νιώθουμε πραγματικά αγωνία ενόψει του χειμώνα για τα περισσότερα από 500.000 παιδιά στην Ελλάδα, που βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την παιδική πείνα. Είναι απαραίτητο να εξασφαλίσουμε ότι τουλάχιστον τα παιδιά θα λαμβάνουν ένα θρεπτικό γεύμα στο σχολείο. Καλούμε τους πάντες: εταιρείες, ιδρύματα, οργανισμούς, πολίτες από την Ελλάδα και την ομογένεια να κάνουν ό,τι μπορούν», αναφέρει η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος