
Νέα αυτοψία χθες Δήμα- Ταχιάου στα τελευταία 10 χιλιόμετρα – Λίγες μέρες υπομονή για την παράδοση του έργου στο 100%
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η παράδοση της Πατρών – Πύργου στο κομμάτι των τελευταίων 10 χιλιομέτρων, με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρίστο Δήμα να πραγματοποιεί χθες νέα αυτοψία στο συγκεκριμένο τμήμα. Το τμήμα παραδίδεται, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στα τέλη του μήνα ή στην χειρότερη περίπτωση στις αρχές Δεκεμβρίου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμένεται στην Αχαία για τα εγκαίνια του

Μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Δημήτρη Αναγνώπουλο, έφτασαν στον κόμβο Οβρυάς λίγο μετά τις 10 το πρωί προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών και να επικαιροποιήσουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης. Στην αυτοψία παρευρέθηκε και ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως δήλωσε ο Χρίστος Δήμας, η πρόοδος των εργασιών είναι όντως θεαματική από την τελευταία αυτοψία που είχαμε πραγματοποιήσει πριν από περίπου ένα μήνα και οι εκκρεμότητες που υπήρχαν, μία-μία κλείνουν. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος είναι σχεδόν έτοιμος και μέσα στις επόμενες 20 μέρες πιστεύει ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία, καιρού επιτρέποντος βεβαίως.
«Σε κάθε περίπτωση – υπογράμμισε- 30 Νοεμβρίου θα είναι έτοιμα, σχεδόν στο 100%, τα 10 χιλιόμετρα, αλλά εμείς θέλουμε να παραδώσουμε το 100%. Την ημερομηνία θα την ανακοινώσουμε μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες. Εάν δεν είναι 30 Νοεμβρίου, θα είναι σίγουρα αρχές Δεκεμβρίου. Άρα, λίγες ημέρες υπομονή. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, ένα δύσκολο έργο. Άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο έγινε ο διαχωρισμός των 65 χιλιομέτρων από τα 10 χιλιόμετρα, ήταν διότι το συγκεκριμένο τμήμα ήταν σε κυκλοφορία. Υπήρχαν πολλές τεχνικές δυσκολίες, αλλά σήμερα βλέπουμε ότι υπάρχει πραγματικά μία πολύ μεγάλη εξέλιξη και έχει σχηματοποιηθεί ο αυτοκινητόδρομος. Τα τεχνικά έργα έχουν ολοκληρωθεί, όμως μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο καιρός. Άρα, για αυτό κρατάμε και μία μικρή επιφύλαξη. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είμαστε 100% έτοιμοι στις 30 Νοεμβρίου, θα είμαστε πολύ κοντά στο 100%, και σίγουρα μέσα στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα δοθεί στην κυκλοφορία. Άρα, τελειώνουμε και με αυτό το πολύ σημαντικό έργο».

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας, επεσήμανε:
«Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης του έργου και στο να δοθούν στην κυκλοφορία τα τελευταία 10 χιλιόμετρα. Ευελπιστούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες να δοθεί στην κυκλοφορία ένας ολοκληρωμένος αυτοκινητόδρομος, τηρώντας έτσι την υπόσχεση που δώσαμε πριν από τρία χρόνια, δηλαδή να παραδώσουμε στην κυκλοφορία τον αυτοκινητόδρομο μέσα στο 2025. Σε αυτό το τελευταίο διάστημα θα χρειαστούν ενδεχομένως κάποιες πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έτσι ώστε να μπορεί να ενωθεί το υπό κατασκευή τμήμα με τον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο, κάτι που ενδεχομένως θα δημιουργήσει κάποια ταλαιπωρία στους χρήστες, η οποία όμως θα είναι εντελώς προσωρινή. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα κάνει καλύτερη τη ζωή της τοπικής κοινωνίας, αλλά και γενικότερα των χρηστών, αφού θα διέρχονται τον αυτοκινητόδρομο με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση».