FOLLOW US: facebook twitter

Σχεδίασε τον φόνο και κάλυψε τα ίχνη του…

Ημερομηνία: 22-09-2022 | Συντάκτης:

-Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την άγρια δολοφονία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην Εφύρα

-Σειρά καταθέσεων από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ήλιδας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Παγωμένη» παραμένει η κοινωνία της Ηλείας από την άγρια και εν ψυχρώ δολοφονία του 68χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέσα στο σπίτι του στην Εφύρα Πηνείας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας από προχθές έχουν κάνει προσαγωγές και έχουν συλλέξει αρκετές καταθέσεις, προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία διαρροή για το αν οι αρχές έχουν στοχεύσει σε συγκεκριμένο πρόσωπο ως «ύποπτο», αφού οποιοδήποτε λάθος σε αυτή τη φάση μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη κατεύθυνση τις έρευνες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, ο 68χρονος δολοφονήθηκε όχι αρκετή ώρα από τη στιγμή που τον βρήκαν τα συγγενικά του πρόσωπα νεκρό στο σπίτι, καθώς ήταν σε πτωματική ακαμψία και δεν είχε σημάδια σήψης. Επομένως, αποκλείεται να δολοφονήθηκε προτού βραδιάσει.

Αξιοσημείωτο στοιχείο, που δείχνει ότι δεν ήταν εν βρασμώ πράξη αλλά πιθανότατα προσχεδιασμένη, είναι πως το θύμα βρέθηκε με λίγο αίμα σε σχέση με τα 40 τραύματά του σε όλο το κεφάλι, ενώ και ο χώρος ήταν σχετικά καθαρισμένος πέριξ της σορού.

Όπως τονίστηκε στην Πρωινή από έγκυρη πηγή, ο δράστης συνειδητά προκάλεσε πολλαπλά τραύματαστον 68χρονο Μπάμπη με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι (πιθανότατα με σκεπάρνι, ρόπαλο ή καδρόνι) για να σιγουρευτεί ότι τον σκότωσε καιστη συνέχεια επιχείρησε να σβήσει πιθανά ίχνη του καθαρίζοντας τα αίματα και τον χώρο προτού αποχωρήσει. Όπως αναφέραμε και χθες, δεν υπάρχουν ίχνη πάλης ή σημάδια στο σώμα του θύματος, κάτι που ενισχύει τις αστυνομικές εκτιμήσεις ότι η πράξη ήταν σχεδιασμένη από τον θύτη, ο οποίος μάλλον τον αιφνιδίασε. 

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ερευνούν και οπτικοακουστικό υλικό για να διαπιστώσουν με ποια άτομα είχε έρθει σε επαφή ο 68χρονος λίγο πριν δολοφονηθεί, ενώ προσπαθούν να εντοπίσουν και την πιθανή διαδρομή του δράστη ή των δραστών για να λύσουν τον γρίφο.

Η κηδεία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα τελεστεί σήμερα στις 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εφύρας. Η Πρωινή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του εκλιπόντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος