FOLLOW US: facebook twitter

«Σάρωσε» ο Νίκος Ανδρουλάκης!

Ημερομηνία: 13-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

-Εκλέχθηκε πανηγυρικά νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με 68% στον β’ γύρο
-Άνετη πρωτιά και στην Ηλεία με 2.820 ψήφους έναντι 1.627 του Γ.Παπανδρέου


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, καθώς αναδείχθηκε πανηγυρικά νικητής στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, επικρατώντας του Γιώργου Παπανδρέου με ποσοστό 68% έναντι 32% (με ενσωμάτωση στο 81%) σε σύνολο 206.196 περίπου ψηφισάντων. Η εκλογική διαδικασία και χθες παρατάθηκε κατά μισή ώρα, προκειμένου να προλάβουν όλοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ο νέος πρόεδρος δέχθηκε τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ λίγο αργότερα τον συνεχάρη τηλεφωνικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής κατέκτησε με εμφατικό τρόπο την πρωτιά και στην Ηλεία, αφού έλαβε 2.820 ψήψους έναντι 1.627 του πρώην πρωθυπουργού, επικρατώντας στις 10 από τις 12 κάλπες του νομού. Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε δεύτερος μόνο στις κάλπες του Σιμόπουλου και του Καράτουλα, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα στην Αμαλιάδα και να βγει πρώτος (513-414). Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέγραψε επίσης άνετη πρωτιά στον Πύργο (797 έναντι 397) και στη Ζαχάρω (299 έναντι 90).

 

Υψηλή η συμμετοχή και στην Ηλεία

Παρά την κακοκαιρία, οι πολίτες της Ηλείας προσήλθαν εκ νέου μαζικά στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα, στον νομό ψήφισαν ψήφισαν 4.457 πολίτες έναντι 5.830 στον α’ γύρο.

Ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί στον Εκλογικό Τμήμα του Πύργου, και στη συνέχει τόνισε σε δήλωσή του ότι ο κόσμος έδωσε ισχυρό μήνυμα αλλαγής και ανανέωσης της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Την περασμένη Κυριακή οι δημοκρατικοί πολίτες έστειλαν μήνυμα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού. Το μήνυμα αυτό το επισφραγίζουν και το επιβεβαιώνουν με τη συμμετοχή τους και σήμερα. Μήνυμα αλλαγής, ισχυρή εντολή για ενότητα και ανανέωση, ισχυρή εντολή για συλλογικότητα και προοπτική της παράταξης. Από αύριο ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης για να μπορέσουμε να φέρουμε στο προσκήνιο και πάλι τους πολλούς, τους οποίους η κυβέρνηση έχει βάλει στο περιθώριο, για να δώσουμε και πάλι πίστη και ελπίδα για μια καλύτερη ζωή στους Έλληνες πολίτες», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος