FOLLOW US: facebook twitter

Σαλτάρη: Προστασία του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στην ΤΚ Δαφνιώτισσας, Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 24-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

saltariΑπάντηση δόθηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και  Πολιτισμού & Αθλητισμού σε Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Μπαξεβανάκη Δημήτρη, Μπαλαούρα Μάκη και Σκουρολιάκου Πάνου όσον αφορά την ανάγκη για αποκατάσταση του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην Τ.Κ. Δαφνιώτισσας, του Δήμου Ήλιδας που επλήγη από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, αλλά και για να αποδοθούν όπου υπάρχουν ευθύνες σχετικά με την ολική απώλεια του φακέλου μελέτης επισκευής του Ναού που περιλαμβάνεται σε παλαιότερη Διαπιστωτική Πράξη του ΤΑΣ/ΤΑΠ Ηλείας.
Στην απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών επισυνάπτεται έγγραφο του Τ.Α.Π. Ηλείας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στο οποίο αναγράφεται:
«Έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία μας με αριθμό πρωτοκόλλου 6763/08 φάκελος μελέτης επισκευής, για τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Τ.Κ. Δαφνιώτισσας, από τον ιερέα Κουρλαμπά Βασίλειο, λόγω των ζημιών που υπέστη το σεισμό του 2008.
Η υπάλληλος της Υπηρεσίας μας κ. Κοκκαλιάρη Νικολέτα μας ενημέρωσε ότι συγκεκριμένος φάκελος στάλθηκε στην Δ.Α.Ε.Φ.Κ  τη χρονική περίοδο 2013, δυστυχώς δεν υπάρχουν στοιχεία αποστολής του φακέλου προς την Δ.Α.Ε.Φ.Κ.
Η Δ.Α.Ε.Φ.Κ μας ενημέρωσε με το (4) σχετικό ότι από τον έλεγχο του ηλεκτρονικού αρχείου της δεν παρελήφθη ο προαναφερόμενος φάκελος επισκευής από την Υπηρεσία της.
Η Υπηρεσία μας προέβη στην ανασύσταση του φακέλου σύμφωνα με τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 114/05 λόγω απώλειας του σύμφωνα με το (2) και (3) σχετικό.
Σύμφωνα με το (5) σχετικό δίδονται οδηγίες προς την ιερά μητρόπολη Ηλείας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Δαφνιώτισσας και τον Μελετητή Μηχανικό κ. Παναγιωτόπουλο Κωνσταντίνο όπως διευθετήσουν τα προβλήματα που αφορούν τη μελέτη που υποβάλλανε στην 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και να προσκομίσουν τα απαραίτητα συμπληρωματικά δικαιολογητικά. Με το υπ’ αριθμόν 807/11-4-2016 ο ιερέας Κουρλαμπάς Βασίλειος κατέθεσε τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά του φακέλου.
Στις 12-4-2016 με το (6) σχετικό έγγραφό μας επισημαίνουμε ότι στα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που κατατέθηκαν δεν περιλαμβάνεται η έγκριση εργασιών από την 6η  Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που θεωρείται απαραίτητη για την ολοκλήρωση του φακέλου και για την έκδοση της άδειας επισκευής».

Στην απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρονται τα εξής:
«Απαντώντας στο 3ο ερώτημα που αφορά στο ΥΠΠΟΑ, αντιλαμβανόμενοι το επείγον του θέματος, προτιθέμεθα να συμβάλλουμε για την εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης της εκπόνησης της μελέτης, παράλληλα με τις προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων, όπως η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ήλιδας και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, που πρέπει να διερευνήσουν τη δυνατότητα εξεύρεσης πόρων ώστε να χρηματοδοτηθεί η ανάθεση, και με τη συνδρομή του Υπουργείου μας, να δρομολογηθεί η εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Ναού.»
Οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνοντας υπόψη τις προθέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού θα εργαστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την γρήγορη αποκατάσταση ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού μνημείου.

Η ερώτηση και οι απαντήσεις εδώ:

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=f9d1b10e-b526-4c6c-9185-a5e70156a3c3

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ