FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Ο Δήμος Ήλιδας στην κορυφή του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης ως τουριστικός προορισμός για ΑμεA

Ημερομηνία: 08-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Τουρισμού μεταξύ της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, των Σταύρου Παναγιωτιδη και Μανώλη Μπουσούνη από το γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Πρωθυπουργού, των Δημάρχων Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εκπροσώπου του Συντονιστικού Μηχανισμού για την Αναπηρία και εκπροσώπου της ΕΣΑΜΕΑ.

Μοναδικό θέμα ήταν η υλοποίηση ενός μεγάλου project για την προβολή της χώρας μας ως παγκόσμιο πόλο έλξης τουρισμού για Άτομα με Αναπηρία. Στα πλαίσια αυτής της δράσης οι Δήμοι Ήλιδας και Αλίμου έχουν επιλεγεί για να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν φέτος το καλοκαίρι Παραολυμπιονίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ σε δημόσιους χώρους και καταστήματα και φυσικά η προσβασιμότητα στη θάλασσα. Αυτό ήταν εξ άλλου ένα από τα κυριότερα κριτήρια επιλογής των Δήμων, καθώς και η γειτνίασή τους με χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Η νέα αυτή προσπάθεια έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, εν προκειμένου του ελληνικού τουρισμού,  στο πνεύμα ακριβώς της Ερώτησης που κατέθεσαν ήδη απο το 2015 στην Βουλή 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της βουλευτού Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, για την διασφάλιση της αυτόνομης πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα με βάση έναν καθολικό σχεδιασμό για όλη την χώρα και ένταξη αυτού στο πλαίσιο του εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό.

Σήμερα έχουμε ως συνεπακόλουθο αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας νέας διάστασης του τουρισμού στη χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζονται οι στόχοι για ένα σημαντικό ζήτημα της δημοκρατίας μας: την διασφάλιση σε όλη την επικράτεια της ισότιμης πρόσβασης των ΑμεΑ και εν γένει των εμποδιζόμενων ατόμων στο φυσικό περιβάλλον, όπως άλλωστε και στο δομημένο.

Η επιτυχημένη δράση της Ειδικής Γραμματείας του ΕΣΠΑ με τίτλο «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» έχει πλέον δώσει την δυνατότητα ώστε η χώρα μας να αξιώνει τον τίτλο της πιο προσβάσιμης χώρας στον κόσμο όσον αφορά το θαλάσσιο προορισμό και μιας εκ των πρωτοπόρων στον τουρισμό για ΑμεΑ, με τον Δήμο Ήλιδας να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος