FOLLOW US: facebook twitter

Ε. Σαλτάρη: «Πολύ θετική η εξέλιξη της τοποθέτησης του seatrac στην παραλία Πλάκες στο Κατάκολο»

Ημερομηνία: 01-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

saltari

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη χαιρετίζει την πολύ θετική εξέλιξη της τοποθέτησης του seatrac στην παραλία Πλάκες στο Κατάκολο. Διασφαλίζεται έτσι η προσβασιμότητα στην θάλασσα για τους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες, κάτι που είναι υποχρέωση της Πολιτείας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και τουριστικό πόλο έλξης με πολλαπλά οφέλη για την Ηλεία.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι οι αγώνες των συμπολιτών μας μπορούν να δικαιώνονται,  ο κοινοβουλευτικός έλεγχος όταν εδράζεται σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες αποδίδει και ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να λύνονται προβλήματα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Επιτέλους στην ίδια την  Περιφέρεια που έχει την έδρα του το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο δημιούργησε αυτήν την καινοτομία, οι πολίτες μπορούν πλέον να απολαύσουν τα ευεργετικά αποτελέσματα.

Παρόλα αυτά μια ευτυχής δωρεά για την θερινή περίοδο 2016, που εύλογα αποδέχθηκαν ο Δήμος Πύργου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δεν αρκεί. Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να δημιουργηθούν άμεσα και οι απαραίτητες συμπληρωματικές υποδομές, αλλά και να υπάρχει σχεδιασμός για τα επόμενα έτη.

Παράλληλα, μέσα από παλαιότερο κοινοβουλευτικό έλεγχο και σε  απάντηση της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπάρχει η δέσμευση για τοποθέτηση seatrac στην Ηλεία πριν την ολοκλήρωση της φετινής θερινής περιόδου, με χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου από τους κεντρικούς αυτοτελείς της πόρους.

Σε αυτό το πλαίσιο η βουλευτής υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με έγγραφα της Δ/νσης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ήλιδας προς τη διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ένα χρόνο πριν είχε γίνει αίτημα από τον Δήμο Ήλιδας για την χορήγηση και εγκατάσταση συστήματος seatrac για την εξυπηρέτηση των λουόμενων ΑμεΑ στην παραλία της Κουρούτας. Ο Δήμος προσφέρθηκε να καλύψει τις δαπάνες των συνοδευτικών εγκαταστάσεων του seatrac και γι’ αυτό το σκοπό αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό του Δήμου για την εξασφάλιση ποσού 10.000 ευρώ για την κατασκευή αυτών των εγκαταστάσεων. Μέχρι σήμερα η περιφέρεια δεν έχει απαντήσει στο αίτημα. Είναι ανάγκη άμεσα η Περιφέρεια να ανταποκριθεί. Συνεπικουρικά η βουλευτής τονίζει ότι ο Δήμος Ήλιδας μπορεί να διερευνήσει και την πιθανότητα να τοποθετήσει ο ίδιος το seatrac και τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις  με χρηματοδότηση μέσα από το ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω σχετικού τρέχοντος προγράμματος με τίτλο: «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» που απευθύνεται σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού.

https://www.espa.gr/el/Pages/ProclamationsFS.aspx?item=2935

Τέλος η βουλευτής θα ήθελε να τονίσει ότι η κυβέρνηση έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στη θάλασσα, έχει ήδη υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με την ΕΣΑΜΕΑ και αναμένεται σύντομα καθολική πρόταση που θα εξασφαλίζει την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις θάλασσες  όλης της επικράτειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος