FOLLOW US: facebook twitter

Σάλος για το βιβλίο Λούρμπα στη Γαστούνη

Ημερομηνία: 13-12-2021 | Συντάκτης:

-«Παγώνει» τη χρηματοδότηση η Περιφέρεια, δεν υπογράφει ο δήμος Πηνειού
-Έντονες αντιδράσεις από Φίλια, Μαρίνο και Καστρινό


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αποσύρεται άμεσα το βιβλίο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στον δήμο Πηνειού, που εξέδωσε ο δήμος Πηνειού και χρηματοδότησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας προσωπικών χαρακτηρισμών του συγγραφέα Κώστα Λούρμπα για πρώην δημάρχους, μεταξύ των οποίων και ο Αλ. Καστρίνος.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ανδρ. Φίλιας προέβη σε επίσημη δήλωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως το βιβλίο παραβαίνει τους συμφωνηθέντες όρους χρηματοδότησης καθότι εμπεριέχει «προσωπικές απόψεις του συγγραφέα που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη πολιτικών προσώπων, γεγονός το οποίο δε συνάδει με το αντικείμενο και τη στόχευση της δράσης “Δυτική Ελλάδα 2021”», για αυτό και δεν θα εξοφλήσει το ποσό της έκδοσης αν δεν διορθωθούν τα επίμαχα σημεία.

«Έχουμε ήδη γνωστοποιήσει στον Δήμο Πηνειού ότι δεν πρέπει να προχωρήσει στη διάθεση των βιβλίων, καθώς επίσης ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε διορθώσεις σε σχέση με το περιεχόμενο και να συμμορφωθεί με τα αρχικώς δηλωθέντα και συμφωνηθέντα κατά την υποβολή των προτάσεών του στην ΠΔΕ. Μέχρι τότε δεν θα καταστεί δυνατή η εξόφληση του αναδόχου, δικαίωμα το οποίο τηρεί η Περιφέρεια ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε ο ίδιος τον κ. Καστρινό για τα πραγματικά γεγονότα, τις προθέσεις και αποφάσεις εκ μέρους της Περιφέρειας.

Έντονη δυσαρέσκεια Μαρίνου

Κύκλοι του δήμου Πηνειού έκαναν λόγο για έντονη δυσαρέσκεια του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου και τόνισαν ότι μόλις ενημερώθηκε για τα επίμαχα αποσπάσματα, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσε, αρνήθηκε να υπογράψει την παραλαβή του αν δεν αφαιρεθεί ή δεν διορθωθεί το περιεχόμενο που αφορά τα θιγόμενα πρόσωπα.

Ο πρώην δήμαρχος Αλέξης Καστρινός με ανάρτησή του έκανε λόγο για «ευθεία προσβολή στην Ιστορία του Δήμου Πηνειού αλλά και του πρ. Δήμου Γαστούνης και ειδικά στους Αιρετούς που υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια» και τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση απόσυρση του βιβλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος