FOLLOW US: facebook twitter

Σάκης Κάτζος: «Αντάξιος της ιστορίας του ο Κόροιβος»

Ημερομηνία: 05-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Ο Κόροιβος πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία σε άλλο ένα πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, καταλαμβάνοντας την 7η θέση με 17 νίκες και 13 ήττες, κόντρα σε πολλούς δυνατούς αντιπάλους με καλά ρόστερ, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Η ηλειακή ομάδα πέτυχε τον στόχο της που ήταν η είσοδος στην 8άδα και η συμμετοχή στα πλέι-οφ και τώρα έχει μπροστά της το Μαρούσι για την πρόκριση στο Final-4.

Οι προημιτελικοί κρίνονται στις 3 νίκες και το ζευγάρι είναι στο 1-1 από την κανονική περίοδο, με το πλεονέκτημα έδρας να το έχουν οι Αμαρουσιώτες, οι οποίοι μάλιστα είναι αήττητοι φέτος στην έδρα τους, στο Κλειστό του Αγ. Θωμά, με 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες! Ο Κόροιβος για να προκριθεί στο Final-4, λοιπόν, καλείται να σπάσει την έδρα του Αμαρουσίου σε τουλάχιστον ένα από τα δύο παιχνίδια που θα γίνουν στο Μαρούσι και φυσικά να κερδίσει στην καυτή Ήλιδα τον δικό του εντός έδρας αγώνα.

Ο Πρόεδρος του Κοροίβου, Σάκης Κάτζος, έγραψε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την πρόκριση του Κοροίβου στα πλέι-οφ, πως ο στόχος ήταν αυτός και πλέον η ομάδα θα προσπαθήσει να φανεί αντάξια της ιστορίας της: «Ο στόχος της χρονιάς ήταν η συμμετοχή της ομάδας στα πλέι-οφ της ELITE LEAGUE, μιας νέας λίγκας που έχει δώσει ήδη στο ελληνικό μπάσκετ νέα δεδομένα και λόγω των Αμερικάνων αθλητών! Αθλητικότητα, ταχύτητα, πίεση, νέοι Έλληνες αθλητές!

Η προσπάθεια για το Final-4 θα έχει 4 νικητές σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τις ομάδες. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος για κανέναν. Ο Κόροιβος θα προσπαθήσει να είναι αντάξιος της ιστορίας του, χωρίς φανφάρες και κορώνες».

Οι προημιτελικοί θα ξεκινήσουν την προσεχή Τετάρτη 10 Μαΐου, με πρώτο ματς στο Μαρούσι, στις 7.30μ.μ..

MVP o Βύρλας

Ο Παναγιώτης Βύρλας του Κοροίβου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στην 30η αγωνιστική της Elite League. Ο 24χρονος σέντερ πρωταγωνίστησε στη νίκη του Κοροίβου στην έδρα του Αγρινίου με 90-76 έχοντας 20 πόντους, με 4/4 βολές και 8/11 δίποντα, καθώς επίσης 13 ριμπάουντ, 1 τάπα, κανένα λάθος και 2 κερδισμένα φάουλ σε 30:41. Οι αριθμοί αυτοί του χάρισαν 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, περισσότερους από κάθε παίκτη νικήτριας ομάδας στις αναμετρήσεις της αγωνιστικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος