FOLLOW US: facebook twitter

Σάκης Καρύδας: «Δουλεύουμε επαγγελματικά, δεν θέλουμε να είμαστε “φωτοβολίδα”»

Ημερομηνία: 23-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής της Α.Ε. Βαρθολομιού, Σάκης Καρύδας, ο οποίος οδηγεί την ομάδα στην Α1 ΕΣΚΑΗ, επιτυγχάνοντας τέταρτη σερί άνοδο, καθώς είναι πρώτη φέτος στην βαθμολογία της Α2 και δεν χάνει την πρωτιά που ισοδυναμεί με απευθείας άνοδο στην Α1, μίλησε στην εκπομπή της Ε.Ο.Κ. «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη, για το όραμα του συλλόγου και την δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες της Α.Ε.Β..

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς βρέθηκε στην Α.Ε. Βαρθολομιού: «Τη μπασκετική μου καριέρα την τελείωσα το 2017 στον Πανιώνιο και γύρισα στον τόπο που ήμουν παντρεμένος, στην Αμαλιάδα. Με παρακίνησε και κάποιος φίλος να ασχοληθώ με κάποια ομάδα και εντελώς τυχαία, λόγω κάποιων συγκυριών, αναλάβαμε αυτήν την ομάδα. Έχουμε φτάσει εδώ και 4 χρόνια να έχουμε πολλά τμήματα, πολλά παιδιά και συνεχίζουμε να προσπαθούμε κάθε χρονιά για το καλύτερο. Αυτά τα 4 χρόνια θεωρώ ότι ήδη έχουμε καταφέρει αρκετά, γιατί είναι και μια κωμόπολη που δεν είναι τόσο μπασκετική. Θεωρώ ότι αυτό το στίγμα που έχουμε βάλει το έχουμε κερδίσει».

Για τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου: «Η ομάδα έχει στελεχωθεί από μικρά τμήματα, παιδικό, εφηβικό, U14, U13. Φέτος κατεβάσαμε U14, U13, παιδικό και ανδρικό. Πέρα απ’ το πολύ τρέξιμο που έχουμε, είναι πολύ ευχάριστο για μας, γιατί βλέπουμε παιδιά που ήρθαν σ’ εμάς και τους άρεσε αυτή η προσπάθεια. Ακόμη και Γενάρη και Φλεβάρη είχαμε εγγραφές στην ομάδα. Κάθε χρονιά το ανδρικό ανεβαίνει κατηγορία με παιδιά της περιοχής και το 80% είναι περίπου κάτω των 20 ετών και είναι πολύ σημαντικό για εμένα, γιατί είχα ξεκινήσει σκοπό παιδιά απ’ την περιοχή και απ’ τις ακαδημίες που μεγαλώνουν να έρχονται στο ανδρικό. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί κάνουμε πρωταθλητισμό με μικρά παιδιά».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου και τη στήριξη του κόσμου: «Είχαμε φτάσει περίπου 105 άτομα και τώρα είμαστε γύρω στα 90 άτομα, από 6 χρονών και πάνω. Έχουμε τις ειδικές μπασκέτες για τα μικρά παιδιά που τα βοηθούν να μάθουν τα βασικά πιο εύκολα και γρήγορα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί καταφέραμε φέτος και πέρυσι να έχουμε πάρα πολύ κόσμο στο γήπεδο, κάτι που νομίζω δεν έχω ξαναδεί σε τοπικό επίπεδο. Προχθές είχαμε ένα ντέρμπι με τα Ροΐτικα, που είναι στη 2η θέση και είχαμε 400 άτομα στο γήπεδο. Είναι τεράστιο το νούμερο. Έχουμε κερδίσει πολύ κόσμο με αυτήν την προσπάθεια και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και τη νέα χρονιά που θα ‘ναι ακόμα πιο δύσκολο το πρωτάθλημα».

Για το όραμά τους: «Δε θέλουμε να είμαστε μια “φωτοβολίδα”, θέλουμε να είναι η ομάδα σε καλό επίπεδο. Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι αυτό, μπορεί να είναι το Α’ τοπικό για 10 χρόνια, μπορεί η Γ’ Εθνική για 10 χρόνια, όποιο είναι. Θέλουμε να είναι σταθερά εκεί, με καλές βάσεις, με καλή οργάνωση και να μη λείπει τίποτα απ’ τα παιδιά. Δουλεύουμε επαγγελματικά στο γήπεδο, στην προπόνηση και όταν δουλεύεις επαγγελματικά κάνεις και τα παιδιά να περνούν όμορφα και να νιώθουν ωραία που είναι σ’ αυτήν την ομάδα. Αυτό έχουμε κερδίσει, όλα τα παιδιά είναι πάρα πολύ ευχαριστημένα με τις συνθήκες, προσέχουμε σε κάθε τμήμα το κάθε παιδί ξεχωριστά, με πολύ αγάπη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος