FOLLOW US: facebook twitter

Σακίλ Ο’ Νιλ: «Ο Γιάννης θα τα κατάφερνε στην εποχή μου, έγινα ρεζίλι όταν με ρώτησαν για τον Παρθενώνα» (vid)

Ημερομηνία: 04-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ παραδέχτηκε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει την εργατικότητα του Κόμπι Μπράιαντ και εξήγησε πως ο Greek Freak θα μπορούσε να σταθεί στη δική του εποχή στο ΝΒΑ.

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ φιλοξενήθηκε στην Cosmote TV όπου αναφέρθηκε αρχικώς στον Παναγιώτη Φασούλα: «Φασούλα αδελφέ μου, σε αγαπώ! Αυτό που θυμάμαι είναι το ωραίο μαλλί του. Έκανε μια κίνηση με το κεφάλι, το μαλλί του πήγαινε πέρα-δώθε και δυσκολευόσουν να τον μαρκάρεις. Υπήρξε ψηλός παίκτης, με γλυκό άγγιγμα στην μπάλα αλλά είναι και ωραίος τύπος. Ακολουθούν ο Baby Shaq και ο Γιάννης. Πιστεύω ότι ο Σόφο θα μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ, όλα έχουν να κάνουν με την ευκαιρία, τις γνωριμίες… Νομίζω πως ήθελε να παίζει στην Ελλάδα».

Όσον αφορά το παρατσούκλι «Μεγάλος Αριστοτέλης» και τη δική του πηγή έμπνευσης, είπε: «Ο δικός μου Αριστοτέλης ήταν πιθανότατα ο Dr. J, Τζούλιους Έρβινγκ. Τον παρακολουθούσα και μετά από αυτόν, θα έλεγα πως ήταν ο Μάτζικ Τζόνσον. Έβλεπα αυτούς τους τύπους, ήθελα να γίνω σαν και αυτούς, ήθελα όλα τα πρωταθλήματα που είχε ο Μάτζικ, όλη τη δόξα, τα πάντα».

Ο βετεράνος σέντερ αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει: «Τον διαφοροποιεί το ότι παίζει δυνατά συνεχώς και με τον σωστό τρόπο. Όταν είσαι φίλαθλος, αυτό πρέπει να το σέβεσαι περισσότερο από οτιδήποτε. Δεν παίρνει ρεπό, δεν είναι αλαζονικός παίκτης, παίρνει φάουλ χωρίς να παραπονιέται, δουλεύει για την επόμενη φάση. Πρέπει να το σέβεται κανείς αυτό.

Στη δική μου εποχή, θα είχε κάποια επίδραση αλλά τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Εξαρτάται από την ομάδα στην οποία αγωνίζεσαι. Στην εποχή μου δεν τους άρεσε να βλέπουν εμάς τους παίκτες με ύψος πάνω από 2μ.10 να παίρνουμε την μπάλα και να κινούμαστε στο παρκέ με αυτήν. Θα πήγαινε μια χαρά γιατί είναι στεγνός, δυνατός και τρέχει γρήγορα. Για να απαντήσω, λοιπόν στην ερώτηση, θα τα κατάφερνε στην εποχή μου».

Αναφορικά στις συγκρίσεις με την εργατικότητα του Κόμπι Μπράιαντ, είπε: «Δεν ξέρω πόσο εργατικός είναι ο Γιάννης. Ο Κόμπι υπήρξε διαφορετικός αλλά βλέποντας τα πράγματα, θα έλεγα ναι. Τον βλέπω μέσα στο παιχνίδι, είναι ασταμάτητος. Ο Κόμπι ήταν έτσι. Εγώ ας πούμε δεν έκανα πολλή προπόνηση γιατί όλα περνούσαν από το μυαλό μου, ήξερα ότι θα σε “τελειώσω” όταν έμπαινα στο γήπεδο, ούτως ή άλλως. Σήμερα δεν θα σούταρα τρίποντα»!

Και πρόσθεσε: «Οι Μπακς είναι πάντα στα φαβορί. Έχουν τον Γιάννη και με έναν υγιή Μίντλετον παίζουν πάντα καλά. Υπάρχουν βέβαια και άλλες ομάδες στην Ανατολή που κάνουν και αυτές θόρυβο. Όλα έχουν να κάνουν με την υγεία και την τύχη. Οι Μπακς έχουν πλάνο και ξέρουν τι χρειάζεται».

Ο Ο’ Νιλ θυμήθηκε το πέρασμά του από την Αθήνα: «Θυμάμαι ότι έγινα ρεζίλι όταν με ρώτησαν για τον Παρθενώνα και απάντησα πως δεν έχω πάει σε αυτό το κλαμπ! Δεν ήμουν διαβασμένος και μάλιστα υπήρξε ένα εκτενές άρθρο που έγραφε πως δεν ξέρω την ελληνική ιστορία. Την ξέρω τώρα και ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα»

Δείτε εδώ το βίντεο: https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/2184787/sakil-o-nil-o-giannis-tha-ta-kataferne-stin-epohi-moy-egina-rezili-otan-me?fbclid=IwAR3mbB70jCtlB8Ukbuq3hC7Nch4SLsEIkdj7x_nmwyqKrHee9zI8j7_CN3M

Πηγή: gazzetta.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος