FOLLOW US: facebook twitter

Σαφές το μήνυμα που έστειλαν οι συνταξιούχοι στην Πανηλειακή συγκέντρωσή τους στον Πύργο

Ημερομηνία: 19-02-2023 | Συντάκτης:

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω!”

Να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζικά, ενωτικά και δυναμικά, αποφάσισαν οι συνταξιούχοι του νομού στην Πανηλειακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί στο Εεργατικό Κέντρο Πύργου όπου εκπροσωπήθηκαν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις: ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ–

ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων της Ηλείας ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα και προγραμμάτισαν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα των σωματείων τους πάντα σε συνεργασίαμε τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων Χρήστος Τσαγκάρης, στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου Νικόλαος Σπηλιόπουλος και τέλος χαιρετισμό έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΕΕ Πύργου Πέτρος Καπαρέλης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Σκιαδιώτης όπου μετέφερε και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων καλώντας τους συνταξιούχους να είναι σε εγρήγορση και στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε γιατί όπως είπε “πολλούς σωτήρες θα βρούμε να μας κτυπούν την πλάτη, όμως το κίνημα μας έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια ποιοι είναι και ήταν δίπλα του”.

Την συγκέντρωσή χαιρέτησε και ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Ν. Ηλείας Νίκος Λοχοβίτης.

Στην συνέχεια ο Γραμματέας του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαλιάδας Βασίλης Πολυζωγόπουλος παρουσίασε το ψήφισμα της συγκέντρωσης το οποίο ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και κατατέθηκε στην διευθύντρια του ΕΦΚΑ Ν. Ηλείας με την επισήμανση ορι οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμα πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης εκδόθηκε Ψήφισμα όπου μεταξύ άλλων οι συνταξιούχοι απαιτούν:

  • Να μας επιστραφούν όλα όσα μας αφαίρεσαν.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

– Να ακυρωθεί η εκχώρηση του έργου της έκδοσης των συντάξεων σε δικηγόρους – λογιστές. – Να μας δοθεί ολόκληρο το δώρο του Πάσχα, (το αντίδωρο, τα 250 ευρώ στους εξαθλιωμένους είναι κοροϊδία) και κάθε χρόνο η 13η και η 14η σύνταξη. – Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τώρα όλα τα αναδρομικά αφορολόγητα, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. – Να δοθούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με κατώτερη τα 650 ευρώ. Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. – Να αποδοθεί το 0.5%του ΑΕΠ που προβλέπεται από τον προϋπολογισμό για την ενίσχυση των συντάξεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος