FOLLOW US: facebook twitter

Σ.Π.Π. Ηλείας: «Και στην Β΄ κατηγορία πιστοποιημένοι προπονητές UEFA – ΕΠΟ»

Ημερομηνία: 05-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας προχώρησε σε διευκρίνιση σχετικά με τα σωματεία που πρέπει να έχουν πιστοποιημένο προπονητή UEFA – ΕΠΟ, και σε αυτά συγκαταλέγονται και της Β΄ Κατηγορίας.


Η ενημέρωση του Συνδέσμου αναφέρει τα εξής:
«Ενημερώνουμε ότι, σε όλες τις κατηγορίες των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η πρόσληψη πιστοποιημένων προπονητών («διπλωματούχων») UEFA – ΕΠΟ βάσει του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου 2022-23, και ουδεμία έγγραφη συναίνεση δια εξαίρεση (όπως απαιτεί ο Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου) έχει δοθεί από τον Σύνδεσμο Προπονητών.
Διευκρινίζουμε ότι, σε συνέντευξη που δόθηκε στα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) ειπώθηκε ότι, έπειτα από επικοινωνία που υπήρξε με την ΠΕΠΠ (Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου), η μόνη περίπτωση που δύναται να δοθεί εξαίρεση, είναι να επιτρέπεται η πρόσληψη προπονητή – και μόνο για την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο – με δίπλωμα UEFA C και στην Α1 κατηγορία, εφ’ όσον βέβαια αιτηθεί εγγράφως η ΕΠΣΗ προς τον Σύνδεσμο και συναινέσει και η ΠΕΠΠ επ’ αυτού. (Βάσει του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου, στις ανώτατες ερασιτεχνικές κατηγορίες, στην Α1 Ηλείας επί προκειμένου, επιβάλλεται ο προπονητής να έχει δίπλωμα UEFA Β τουλάχιστον).
Όσον αφορά την Β’ κατηγορία ειπώθηκε ότι κι εκεί η πρόσληψη προπονητή είναι υποχρεωτική αλλά είναι ένα θέμα, το οποίο θα μπορούσε να το εξετάσει ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με την ΠΕΠΠ πάντα (διότι ο αριθμός των μελών του είναι αρκετά υψηλός σε σχέση με τις ομάδες – δηλαδή επαρκέστατος για την κάλυψη όλων των σωματείων με προπονητή, δια το οποίο έχει ενημερώσει και την ΕΠΣΗ), εφ’ όσον βέβαια και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει αίτημα εξαιρέσεως εγγράφως της ΕΠΣΗ προς τον Σύνδεσμο και συναινέσει και η ΠΕΠΠ.
Τα παραπάνω αναφέρονται προς αποσαφήνιση, διότι, ένεκα του «τυπογραφικού δαίμονος» ίσως, ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας (π.χ. ασαφούς ενημέρωσης από την πλευρά μας), δημοσιεύθηκε γενικά από τον τοπικό Τύπο, ότι έχει δεχτεί ο Σύνδεσμος την εξαίρεση προπονητή για την Β΄ κατηγορία. Επαναλαμβάνουμε ότι, ουδεμία εξαίρεση υπάρχει και για την Β΄ κατηγορία».

Πρόσκληση σε Γ.Σ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή (Δ.Σ.) του Συνδέσμου Προπονητών Ν. Ηλείας, συγκαλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα στα γραφεία του Συνδέσμου, τα οποία στεγάζονται στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, στις 07/09/2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00.


Θέματα:

  1. «Υποχρεωτική πρόσληψη προπονητή σε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες»
  2. «Παραβατικότητα προπονητών – Υψηλά πρόστιμα»
  3. «Ποδοσφαιριστές – Προπονητές»
  4. «Πρωταθλήματα Υποδομών – υποχρέωση πρόσληψης Προπονητή»
  5. «Ενημέρωση για Σχολές Ανανέωσης – έκδοση Ταυτότητας Τριετίας και Σχολών Επανεξέτασης»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος