FOLLOW US: facebook twitter

S.O.S για πιθανή υπερχείλιση του Λάδωνα

Ημερομηνία: 15-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Η ΔΕΗ προειδοποιεί την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ηλείας-Συναγερμός στον Αλφειό

 

Θέμα των επόμενων ωρών είναι η υπερχείλιση του φράγματος του Λάδωνα σύμφωνα την ενημέρωση της διεύθυνσης της ΔΥΗΠ/ΥΗΣ Λάδωνα από τη ΔΕΗ.

Το ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως “… λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στην περιοχή της λεκάνης απορροής του ποταμού Λάδωνα, η τεχνητή λίμνη του ΥΗΣ Λάδωνα, έχει σχεδόν γεμίσει.

Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι βροχές θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, σας ενημερώνουμε ότι είναι πολύ πιθανή η υπερχείλιση της, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με παροχή που θα εξαρτηθεί από το ύψος και την ένταση των βροχοπτώσεων”.

Η Πολιτική προστασία της ΠΕ Ηλείας, καλεί τους φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους και να λάβουν τα μέτρα τους για την προστασία των πολιτών και των γύρω εκτάσεων της κοιλάδας του Αλφειού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων και της πιθανής υπερχείλισης του φράγματος του Λάδωνα .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος