-Η ομάδα μας πάλι στο “σπίτι” της στις 8 Νοεμβρίου
-Απαντάμε με έργο στη μιζέρια της αντιπολίτευσης

Η αδειοδότηση του Δημοτικού Σταδίου Πύργου για τη διεξαγωγή αγώνων της Super League 2 αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για τον Δήμο μας. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, το Δημοτικό Στάδιο αποκτά προδιαγραφές φιλοξενίας αγώνων αυτής της κατηγορίας, δίνοντας στην ομάδα μας τη δυνατότητα να αγωνίζεται στην έδρα της και στους φιλάθλους του Πύργου την ευκαιρία να βρίσκονται δίπλα της.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς, προκειμένου να καταστήσουμε λειτουργικό ένα γήπεδο που το παραλάβαμε σε άθλια κατάσταση. Δεσμευτήκαμεως δημοτική αρχή η ομάδα μας να παίξει στην έδρα της στις 8 Νοεμβρίου και τηρήσαμε τη δέσμευσή μας.

Έτσι, το Στάδιο θα διαθέτει για πρώτη φορά οργανωμένες σύγχρονες υποδομές, όπως:

  • Αποδυτήρια (χώρους προπονητών & παικτών, τουαλέτες – μπάνια)γηπεδούχων και φιλοξενουμένων ανδρικής και γυναικείας ομάδας.
  • Γραφεία διαιτητών ανδρών, γυναικών καθώς και χώρους υγιεινής
  • Γραφεία παρατηρητώνανδρών, γυναικών καθώς και χώρους υγιεινής
  • Ιατρείο πλήρως εξοπλισμένο
  • Αίθουσα αντιντόπινγκ κοντρόλμε ανανεωμένους χώρους – τουαλέτες
  • Αίθουσα Τύπου πλήρως ανακαινισμένη
  • Τουαλέτες ΑμεΑ.

Δημιουργήθηκαν ακόμη:

  • Ειδική κατασκευή μεταξύ κλειστού και ανοιχτού σταδίου για βελτίωση προσβασιμότητας,
  • Κιγκλιδώματα σε θέσεις μετά από υπόδειξη της Αστυνομίας.

Τέλος, για πρώτη φορά εκπονήθηκαν και υπάρχουν:

  • Πλήρης τοπογραφική αποτύπωση με σκάνερ, drone και εξειδικευμένο εξοπλισμό για παραγωγή κατόψεων, τομών και προοπτικών.
  • Πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας με πενταετή ισχύ έως την 22-10-2031.
  • Σχέδιο εκκένωσης
  • Πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ.

Είναι μάλιστα εξασφαλισμένη η ένταξη σεπαντελώς αναξιοποίητο για πολλά χρόνια πρόγραμμα του Υπουργείου Μετανάστευσης της τοποθέτησης μεταλλικού στεγάστρου σε τμήμα των κερκίδων του Σταδίου, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

Την ίδια ώραείναι σε εξέλιξη η διαδικασία ολοκλήρωσης και των πρόσθετων παρεμβάσεων που απαιτούνται, εκκρεμότητες που δεν εμποδίζουν την ομάδα να αγωνίζεται κανονικά.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκαν οι λοιπές υποδομές των εγκαταστάσεων (ταρτάν, σκάμματα, βαλβίδες) για τη διεξαγωγή των «Βιλαετείων» και άλλων αγώνων στίβου.

Ασφαλώς, δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα του Δημοτικού Σταδίου Πύργου. Ισχυριζόμαστε, όμως,ότι επιτέλους γίνεται δουλειά, με σχέδιο και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Σημαντικές πρωτοβουλίες για αθλητικές υποδομές

Ο αθλητισμός αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη δημοτική μας αρχή. Έτσι, η προσπάθειά μας δεν περιορίζεται μόνο στο Δημοτικό Στάδιο:

  • Αναβαθμίζουμε το κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Βασιλακόπουλος»: Τοποθέτηση παρκέ στη βοηθητική αίθουσα, μελέτη πυρασφάλειας και έκδοση πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας, άδεια λειτουργίας κατηγορίας Ε1 (ήδη έγιναν πανελλήνιοι, μεσογειακοί και διεθνείς αγώνες μπάντμιντον και βόλεϊ), βελτίωση κοινόχρηστων χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων. Παράλληλα εκπονούμε μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμισή του έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου από την ΟΧΕ.
  • Είμαστε στο στάδιο ανάδειξης οριστικού αναδόχου για την αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου κλειστού γυμναστηρίου στον Κούβελο με προϋπολογισμό 810.000 ευρώ (ΕΠΑ).
  • Αναμορφώνουμε πλήρως το γήπεδο της Κοινότητας Σαλμώνης με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ (ΕΠΑ).

Είναι, βεβαίως, δικαίωμα οποιουδήποτε να ασκεί κριτική. Είναι, όμως, και υποχρέωσή του να αναγνωρίζει τα θετικά αποτελέσματα όταν αυτά υπάρχουν. Η προσπάθεια να μετατρέπεται κάθε θετική εξέλιξη σε αφορμή για αντιπολιτευτική καταγγελία δεν προσφέρει τίποτα στην πόλη. Πολύ περισσότερο, όταν κάποιοι που έχουν μερίδιο ευθύνηςγια την προηγούμενη κατάσταση επιλέγουν σήμερα να κουνούν το δάχτυλο. Και μάλιστα είτε από άγνοια είτε σκόπιμα μας κατηγορούν για μη αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων στα οποία όμως ήδη έχουμε ενταχθεί (ΕΠΑ).

Άραγε, τότε που συμμετείχαν αυτοί σε δημοτική αρχή, είχαν ασχοληθεί με αυτά τα “στοιχειώδη” για την ασφάλεια των αθλουμένων που σήμερα επισημαίνουν;Πώς τότε ανέχονταν παθητικά την παρακμή στην οποία είχε περιέλθει το στάδιο του Πύργου;

Εμείς απαντάμε με έργο, παρεμβάσεις και αποτελέσματα. Γιατί ο Πύργος δεν έχει ανάγκη από μιζέρια, μεμψιμοιρία και μικροπολιτική. Έχει ανάγκη από ανθρώπους που αναλαμβάνουν ευθύνες, τηρούν τις δεσμεύσεις τους και προχωρούν μπροστά.

Εμείς επιλέγουμε να προχωράμε μπροστά, μαζί με τον Πύργο.

Δελτίο Τύπου