FOLLOW US: facebook twitter

«Ρολά» κατεβάζει την Τρίτη και η αγορά μαζί με την εστίαση

Ημερομηνία: 12-11-2021 | Συντάκτης:

«Κλείνουν» τα καταστήματα τους οι έμποροι του Πύργου διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


«Ρολά» αποφάσισαν να κατεβάσουν και οι έμποροι του Πύργου, την Τρίτη, ακολουθώντας τον κλάδο της εστίασης που έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει στην Πανελλαδική κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα.

Στη διάρκεια της ανοιχτής συνέλευσης που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στην οποία συμμετείχαν έμποροι, επαγγελματίες και φορείς της περιοχής, εκφράστηκε η αγωνία όλων για το μέλλον του λιανεμπορίου αλλά και η δυσαρέσκεια τους για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, τονίζοντας σε όλους του τόνους πως δεν μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του ελεγκτή.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, επισήμανε ότι στη διάρκεια της πανδημίας, οι έμποροι και επαγγελματίες ακολούθησαν πιστά όλα τα μέτρα που λάμβανε η κυβέρνηση, όμως πλέον αδυνατούν να τα εφαρμόσουν τη στιγμή μάλιστα που όπως είπε στα σούπερ μάρκετ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. «Το λιανεμπόριο και οι επιχειρήσεις στηρίζουν και υπομένουν κάθε μέτρο της κυβέρνηση όμως τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί εξαιτίας των ανατιμήσεων και τα νέα μέτρα έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην αγορά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την πρώτη μέρα εφαρμογής της επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ράπιντ τεστ 48ωρων, η κίνηση στην αγορά του Πύργου έπεσε κάτω από το 80%. Η αγορά βιώνει ένα νέο άτυπο λοκνταουν με τα καταστήματα ανοιχτά. Αυτό που ζητάμε λοιπόν είναι να υπάρχουν ίδιοι κανόνες για όλες τις επιχειρήσεις, πρόγραμμα στήριξης του λιανεμπορίου, αναπροσαρμογή των εξοντωτικών προστίμων με τα μεγαλύτερα πρόστιμα να βαραίνουν αυτούς που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους και όχι τους επιχειρηματίες».

Ο κ. Ξανθούλης, επισήμανε ακόμα ότι θα στείλουν επιστολή προς όλους τους επαγγελματίες (κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, αλυσίδες καταστημάτων) από τους οποίους θα ζητήσουν να κλείσουν και αυτοί τα καταστήματα τους την Τρίτη, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό να είναι όλοι μαζί ενωμένοι καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη λαίλαπα που έχουν μπροστά τους.

Στην ισχυρή πίεση που όπως είπε δέχεται το εμπόριο στην Ηλεία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος τονίζοντας ότι οι συνθήκες επιβάλλουν τη λήψη πρωτοβουλιών ενώ μίλησε και για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στο Νομό υποστηρίζοντας πως θα πρέπει όλοι να ενισχύσουν την εμβολιαστική προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Νίκος Καρυώτης επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση των νέων μέτρων και να μεταφερθεί η ευθύνη και τα πρόστιμα από το κατάστημα στον πελάτη, προσθέτοντας πως την υποχρέωση για ράπιντ τεστ θα πρέπει να έχουν και οι πελάτες των σούπερ μάρκετ καθώς όπως ισχύει σήμερα δημιουργείται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στη συνέλευση συμμετείχαν ακόμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων Τάσος Καρνάρος ο οποίος επισήμανε ότι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση εάν και εφόσον αυτή πάρει Πανηλειακό χαρακτήρα αλλά και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Πύργου «Διόνυσος» Βασίλης Σιγούρος ο οποίος μίλησε για την πανελλαδική κινητοποίηση της Τρίτης στην εστίαση τονίζοντας πως δεν αντέχουν άλλο, ούτε οικονομικά, ούτε ψυχολογικά. «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις εάν δεν αλλάξει η κατάσταση. Θα πρέπει λοιπόν, να είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί, σε όλο το Νομό για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος