FOLLOW US: facebook twitter

Ριέκα-ΠΑΟΚ 0-2: Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ, πέρασε στους ομίλους του Europa Conference

Ημερομηνία: 26-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο ΠΑΟΚ με γκολ των Ελ Καντουρί και Μουργκ νίκησε 2-0 τη Ριέκα σε ένα ματς που είχε και τρία δοκάρια όντας απόλυτα κυρίαρχος και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa Conference League.

Την πρόκριση στους ομίλους του Europa Conference League πήρε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 2-0 της Ριέκα στην Κροατία σε ένα ματς που ήταν απόλυτα κυρίαρχος. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε δύο γκολ, τρία δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα όντας απόλυτα κυρίαρχος και έκανε το χρέος του με την πρόκριση στους 32 του θεσμού.

Οι Κροάτες από την πλευρά τους απείλησαν ελάχιστα την ομάδα του Λουτσέσκου και μόνο σε δύο στιγμές έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια πρόκριση πέρα ως πέρα δίκαια και στα δύο παιχνίδια.

Μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με μια αλλαγή στη ενδεκάδα του σε σχέση με το ματς της Τούμπας και αυτή αναγκαστική. Ο Λούκας Τέιλορ πήρε τη θέση του Ροντρίγκο και οι άλλοι δέκα ήταν οι ίδιοι. Συγκεκριμένα κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Πασχαλάκης με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Σβαμπ-Κούρτιτς και η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ. Μόνο που σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ο Ελ Καντουρί έπαιξε στο “10” και ο Μπίσεσβαρ αριστερά. Και φυσικά μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σβιντέρσκι.

Με φόρα από το πρώτο ματς

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε με φόρα από το… πρώτο ματς καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο του η εμφάνιση του ήταν μια συνέχεια του αγώνα της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε, απείλησε, είχε δύο δοκάρια σε διάστημα έντεκα δευτερολέπτων με σουτ των Σβαμπ και Ελ Καντουρί. Αρχικά ο Αυστριακός επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι ενώ εν συνεχεία ο Μαροκινός από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε και αυτός το δοκάρι.

Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ όταν ο Σβαμπ με πανέμορφη κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ελ Καντουρί μέσα στην περιοχή και ο Μαροκινός με προβολή έκανε το 1-0 και έφερε τον δικέφαλο σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση έχοντας ήδη σκορ πρόκρισης.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ αλλά δεν το κατάφεραν. Αντίθετα η Ριέκα άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνει την ισοφάριση. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων μάλιστα ήρθε στο 37′ όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Τόμετσακ έκανε βρέθηκε σε θέση βολής μπροστά από τον Πασχαλάκη αλλά αστόχησε.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε όπως ακριβώς ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ. Με δοκάρι από τον Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής εκτός περιοχής επιχείρησε το σουτ με τον Πρσκάλο να βρίσκει τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και να τη στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι στερώντας από το δικέφαλο ένα ακόμη γκολ.

Ο Μουργκ ντύθηκε Καντουρί

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ριέκα έκανε διπλή αλλαγή στην προσπάθεια της να αλλάξει τα δεδομένα αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι σοβαρός και να μην αφήνει τους Κροάτες να τους απειλήσει. Παρά μόνο στο 55′ με το σουτ του Σαλάχι το οποίο έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε στο 67′ να βγάλει από το παιχνίδι τον Ελ Καντουρί ο οποίος ένιωσε ένα τσίμπημα και πέρασε στη θέση του τον Μουργκ. Οι παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού συνέχισαν να διαχειρίζονται σωστά την αναμέτρηση και να μην απειλούνται από τη Ριέκα.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρήκε και δεύτερο γκολ στο 80. Οι Ζίβκοβιτς και Καγκάβα πίεσαν ψηλά αριστερά με τον πρώτο να κλέβει τη μπάλα, να πασάρει με τη μια στον Σβιντέρσκι ο οποίος έδωσε στον Μουργκ που πλάσαρε υπέροχα για το 2-0.

Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στη νίκη με 2-0 και στην πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμου.

ΓΚΟΛ: 11′ Ελ Καντουρί, 80′ Μουργκ

ΡΙΕΚΑ: Πρσκάλο, Τόμετσακ (80′ Μπούσνα), Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς (71′ Βούκσιτς), Βούκσεβιτς (46′ Τσερίν), Ισάχ, Πάβισιτς, Λεπινίτσα (46′ Σελάχι), Αμπέμ, Ντρμπιτς (84′ Ομπρεγκόν).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (90+3 Αουγκούστο), Κούρτιτς (76′ Εσίτι), Καντουρί (67′ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75′ Καγκάβα), Σβιντέρσκι.

Πηγή: sport24.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος