FOLLOW US: facebook twitter

«Ρελάνς» Τσίπρα με τον κατώτατο μισθό: Το δικό μας 150άρι είναι μόνιμο και όχι one-off

Ημερομηνία: 30-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την ίδια ώρα, η εξαγγελία της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, από τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Εργασία, είχε και χαρακτήρα ρελάνς. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη σύνδεση λέγοντας: «Το’ χει η μέρα σήμερα, το 150άρι είναι της μέρας (σ.σ. εννοεί την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 150 ευρώ που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τα 650 στα 800 ευρώ). Μόνο που το δικό μας δεν είναι one-off για να εμβολιαστούμε, αλλά είναι σε μηνιαία βάση για τους εργαζόμενους.».

Εκκίνηση πιλοτικά του 35ωρου χωρίς μείωση μισθού, ισχυρό Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και συλλογικές συμβάσεις, υποσχέθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματός του για τα Εργασιακά.

Πρόκειται όπως ανέφερε, για ένα «σύγχρονο ευρωπαϊκό σχέδιο με εγγυήσεις για εργαζόμενους και νέους για μια καλύτερη ζωή». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν αρκεί η κατάργηση του «αντικοινωνικού νόμου Χατζηδάκη, απαιτείται μία συνολική ρύθμιση του εργασιακού πλαισίου για να φθάσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Υπογράμμισε την ανάγκη για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο, που θα ορίζει το πώς θα χτίσουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, ισχυρή και πάνω απ’ όλα, δίκαιη».

Κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση την κατηγόρησε ότι «επέλεξε πάνω στο σοκ της πανδημίας να ξηλώσει το 8ωρο, να νομιμοποιήσει την απλήρωτη εργασία και να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση εν μέσω κρίσης, με κόστος 56 δισ. ευρώ που θα κληθούν να καλύψουν οι φορολογούμενοι, οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι».

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος