FOLLOW US: facebook twitter

Ρεκόρ με 51 νέα κρούσματα στην Ηλεία – Τεράστια η διασπορά σε Πύργο και Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 31-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
koronoios
-“Γέμισε” η κλινική covid-19 στο Νοσοκομείο και “αξιοποιείται” και η πτέρυγα των ύποπτων

Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων καταγράφηκαν χθες στην Ηλεία, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο όπως άλλωστε συνέβη και πανελλαδικά όπου οι νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ ξεπέρασαν τις 4.340! Από αυτές, οι 51 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στην Ηλεία που ήδη βρίσκεται σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση με τα ενεργά κρούσματα να αγγίζουν πλέον τα 300!

Την ίδια στιγμή, η κλινική covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου έχει στην κυριολεξία “φουλάρει” καθώς και στις δυο πτέρυγες νοσηλεύονται 16 και 17 ασθενείς αντίστοιχα – όσες και οι διαθέσιμες κλίνες- ενώ στους θαλάμους των ύποπτων περιστατικών, ανέμεναν τα αποτελέσματα των δειγμάτων ακόμα 6 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που οι ασθενείς αυτοί, επιβεβαιωθούν ότι νοσούν απόκορονοϊό θα παραμείνουν στον ίδιο χώρο για νοσηλεία γεγονός που σημαίνει ότι αυτομάτως η κλινική των ύποπτων περιστατικών θα μετατραπεί ανεπίσημα σε κλινική covid.

Οι ανάγκες νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Πύργου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα την ίδια στιγμή που ο χρόνος παραμονής των τριών παραιτηθέντων Παθολόγων στη νοσηλευτική  μονάδα τελειώνει. Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα έχουν αποχωρήσει και ο Παθολογικός τομέας, στην πρωτόγνωρη αυτή περίοδο της πανδημίας θα απομείνει με μόλις έναν Παθολόγο. Το βάρος πλέον πέφτει ξεκάθαρα στην 6η ΥΠΕ και τον Διοικητή Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος πολλάκις έχει υποσχεθεί ότι θα στηρίξει το Νοσοκομείο Πύργου και έχει δεσμευθεί ότι θα καλύψει το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί μετά τις αποχωρήσεις, με γιατρούς μετακινημένους από την Πάτρα.

Το νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ηλεία, επιβεβαιώνει τους φόβους ότι η διασπορά του ιού κυρίως στις δυο μεγάλες πόλεις του νομού, τον Πύργο και την Αμαλιάδα, είναι πολύ μεγάλη και η αγωνία των πολιτών έχει χτυπήσει “κόκκινο”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος