FOLLOW US: facebook twitter

Ρεσιτάλ πιάνου στο αίθριο του Μουσείου Ολυμπίας

Ημερομηνία: 29-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

recital-olympia

Με την εθελοντική προσφορά των καλλιτεχνών με τη συνδρομή του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας

Την Παρασκευή 1η του Ιούλη, στον ήρεμο τόπο της Ολυμπίας, φιλοξενούνται σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου. δύο ταλαντούχοι  νέοι!  Ο  Κωνσταντίνος Βαλιανάτος και η Ching Wen Hsiao! Εξαιρετικοί πιανίστες και οι δύο, με διεθνείς σπουδές και βραβεύσεις και διεθνή καριέρα πλέον, θα μας ξεναγήσουν στους ήχους μεγάλων συνθετών όπως ο Mozart, o Brahms, o Corigliano, o Franck.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Αίθριου του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, την 1η του Ιούλη –όπως προαναφέρθηκε-, στις 8:30 μ.μ και θα είναι ελεύθερη για το κοινό! Μια εθελοντική προσφορά των καλλιτεχνών με τη συνδρομή του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, στον πολιτισμό του τόπου μας και στους συμπολίτες μας.

Πλούσιο το βιογραφικό των δύο καλλιτεχνών. Ο πιανίστας Κωνσταντίνος Βαλιανάτος, έχει προσελκύσει την προσοχή ως ένα ξεχωριστό νέο μουσικό ταλέντο τόσο στις Η.Π.Α όσο και στην Ευρώπη. Είναι αποδέκτης πολλών  βραβείων

σε διεθνείς διαγωνισμούς και των υποτροφιών Τζίνα Μπαχάουερ, Ωνάση, Ι.Κ.Υ και Yamaha. Γεννημένος το 1989 στην Αθήνα, ήδη απολαμβάνει μια διεθνή καριέρα, συμμετέχοντας ως σολίστ σε σπουδαίες ορχήστρες όπως στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα του Φεστιβάλ του Aspen, τη Φιλαρμονική του Μοντεβιδέο και τη Las Colinas Symphony Orchestra. Έχει επίσης εμφανιστεί με σύνολα μουσικής δωματίου στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Βέροιας και έχει παρουσιαστεί στο μουσικό κύκλο «Νέοι Καλλιτέχνες».

Η Dr. Ching-Wen Hsiao, Αμερικανίδα πιανίστα με καταγωγή από την Ταϊβάν, έκανε το ντεμπούτο της με το πρώτο της κοντσέρτο σε ηλικία δεκαέξι ετών στις Φιλιππίνες, σε έργα του Tchaikovsky. Στο βιογραφικό της μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι έχει εμφανιστεί, έκτοτε, με διάφορες διεθνείς ορχήστρες όπως της Νέας Υόρκης, τη συμφωνική ορχήστρα νέων της Νέας Υόρκης, τη συμφωνική ορχήστρα του New Amsterdam, την Art Viva Orchestra του Ιλινόις, την Yi-Qi Orchestra της Ταϊβάν και την συμφωνική Ορχήστρα Evergreen. Το 1995 κέρδισε το πρώτο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού για πιάνο στην Ταϊβάν καθώς και τον διαγωνισμό της Τζίνα Μπαχάουερ στο πιάνο για τη σχολή Julliard.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου που ευχαριστούν τους δύο πιανίστες «Όταν δύο νέοι και ταλαντούχοι άνθρωποι, μπορούν και διατίθενται να μας ταξιδέψουν και να μας μαγέψουν με τη μουσική, προσφέροντάς μας τις γνώσεις, το ταλέντο και την ψυχή τους, θεωρούμε ως μεγάλη ευκαιρία να το μοιραστούμε μαζί με τους συμπολίτες μας, σε μια βραδιά για τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος