FOLLOW US: facebook twitter

Από την τσέπη τους τα τεστ οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό

Ημερομηνία: 27-07-2021 | Συντάκτης:
estiasi-magazi-ergazomenoi-tourismos3
Υποχρεωτικά από χθες τα rapid test και τα self test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό

Από την τσέπη τους θα αναγκαστούν να πληρώσουν το self test και το rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση. Συγκεκριμένα, από χθες έγινε υποχρεωτικός για τους εργαζομένους ο έλεγχος κατά της Covid-19 με ένα rapid και ένα self test κάθε βδομάδα, τα οποία θα επιβαρύνουν οικονομικά τους ίδιους.

Όπως όλα δείχνουν, ο κλήρος πέφτει στον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που θα κληθεί να πληρώσει τα τεστ κατά του κορωνοϊού, στα οποία θα πρέπει να υποβάλλεται κάθε εβδομάδα, με δικά του έξοδα.

Συνεπώς, δεδόμενου ότι το κόστος ενός απλού self test ανέρχεται στα 5 ευρώ και ενός rapid test στα 20 ευρώ, ο κάθε ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνει σε μηνιαία βάση 100 ευρώ για τους διαγνωστικούς ελέγχους.

Αναμφίβολα, το συγκεκριμένο μέτρο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με πολλούς εργαζόμενους και επιχειρηματίες να τονίζουν πως από τη στιγμή που κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα τεστ και με άλλους να θεωρούν πως θα έπρεπε να καλύπτει το κόστος, ή έστω ένα μέρος αυτού, το κράτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος