FOLLOW US: facebook twitter

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη

Ημερομηνία: 28-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Στα μέσα του επόμενου μήνα η ΚΥΑ με τα κίνητρα σε γιατρούς που θα επιλέξουν το Γ.Ν. Ηλείας

Ελπίδες για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου στο… Άγονο Α’

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Μέσα Σεπτέμβρη αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με τα οικονομικά και θεσμικά κίνητρα, για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καλύπτοντας κενές θέσεις στα Νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας άγονων περιοχών, μεταξύ των οποίων αναμένεται σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των Ηλείων κυβερνητικών Βουλευτών να βρίσκεται και το Γ.Ν. Ηλείας που θα ενταχθεί στην κατηγορία Άγονο τύπου Α’ από Β’ που είναι σήμερα.

Τα οφέλη από την ένταξη αυτή, για το Νοσοκομείο Πύργου που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της υποστελέχωσης, αναμένεται να είναι σημαντικά, εάν και εφόσον φυσικά, υπάρξει ενδιαφέρον συμμετοχής στις προκηρύξεις που αναμένεται να βγουν στον αέρα το φθινόπωρο. Πέρα από τα οικονομικά κίνητρα που εικάζεται ότι θα αποτελέσουν σημαντικό δέλεαρ στο ιατρικό δυναμικό της χώρας για να επιλέξουν να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο του Πύργου που θα μετατραπεί σε κατηγορία Άγονο τύπου Α΄, θα δίδεται ακόμα ένα ισχυρό κίνητρο στους γιατρούς που θα είναι η δυνατότητα, να μπορούν μετά από πέντε χρόνια να επιστρέψουν στο νοσοκομείο του τόπου κατοικίας τους, χωρίς καμιά άλλη διαδικασία.  Ο συνδυασμός δηλαδή οικονομικών κινήτρων και υπηρεσίας πέντε χρόνων στο Νοσοκομείο και έπειτα πρόσληψη σε νοσοκομείο της επιθυμίας του κάθε γιατρού, θα ενισχύσει την προσέλκυση προσωπικού στο νοσοκομείο του Πύργου.

Σημειώνεται ότι η ένταξη ενός νοσοκομείου στην κατηγορία Άγονο Α συνεπάγεται με οικονομική ενίσχυση του συνόλου των ιατρών που υπηρετούν σε αυτό και όχι μόνο όσων θα προσληφθούν από τις προκηρύξεις.

Όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα το νοσοκομείο Πύργου λειτουργεί οριακά. Με ελάχιστο προσωπικό και εφημερίες που δεν βγαίνουν και καλύπτονται με δανεικούς γιατρούς.

Η πολύ καλή εξέλιξη του χαρακτηρισμού του ΓΝ Ηλείας ως Άγονου Α’ που αποτελούσε χρόνιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας και του πολιτικού προσωπικού του Νομού, απαιτεί την προκήρυξη όλων των κενών θέσεων- κυρίως Παθολόγων- καθώς μόνον έτσι θα μπορέσουν να βελτιωθεί η λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων και οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους Ηλείους πολίτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot