FOLLOW US: facebook twitter

Πυρκαγιά χθες έκαιγε για ώρες στην Σπιάντζα

Ημερομηνία: 11-08-2022 | Συντάκτης:

Η σωτήρια επέμβαση του ελικοπτέρου Erickson με την ρίψη νερού έσωσε πυροσβεστικό από τις φλόγες!

Η πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο αργά το βράδυ καίγοντας χορτολιβαδική έκταση

Η Σπιάντζα και ειδικότερα η περιοχή της Σαρακίνας, απειλήθηκε χθες από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δύο μάλιστα διαφορετικές εστίες με διαφορά λίγων λεπτών. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Πύργου και επί τόπου έφτασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με επικεφαλής τον διοικητή Π.Υ. Ηλείας Πύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή η φωτιά πήρε μεγάλη έκταση και κρίθηκε απαραίτητη και η συνδρομή αεροπυρόσβεσης και έτσι κατέφθασε και το ελικόπτερο Έρικσον.

.Στην πυρκαγιά επιχείρησαν  συνολικά  41 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα ενώ το  ελικόπτερο πραγματοποίησε συνεχείς ρίψεις νερού., ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή στην κατάσβεση από υδροφόρες του δήμου Πύργου και της Πολιτικής Προστασίας.  Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή τις προηγούμενες ώρες δυσκόλευαν την κατάσταση ενώ υπήρξε μεγάλη ανησυχία από το γεγονός πως οι φλόγες ήταν αρκετά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ωστόσο δεν απειλήθηκαν σπίτια και δεν κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση της περιοχής.  

Φωτογραφία: Θοδωρής Κουτσαντωνόπουλος

Παραλίγο να καεί πυροσβεστικό

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίς το απόγευμα, ένα  πυροσβεστικό όχημα που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης, παραλίγο να τυλιχθεί στις φλόγες, χάρη όμως στα γρήγορα αντανακλαστικά του οδηγού του, και στην βοήθεια των υπόλοιπων πυροσβεστών, όπως και του ίδιου του Διοικητή της Π.Υ Πύργου, τα χειρότερα αποφεύχθησαν. Πάντως σε αυτήν την φάση ήταν καθοριστική η παρέμβαση του ελικοπτέρου Έρικσον με μια σωτήρια ρήξη νερού πάνω στο όχημα το οποίο βγήκε από τις πύρινες φλόγες με ελαφρές ζημιές χωρίς να τραυματιστεί ούτε ο οδγός, ούτε κάποιος πυροσβέστης.

Η φωτιά πάντως έως αργά το απόγευμα συνέχιζε να καίει ακάθεκτη λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή, σε χορτολιβαδική έκταση και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ενώ είχε πέσει το σκοτάδι.

 

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στα Λιθαράκια Πύργου βρισκόταν σχεδόν δίπλα από τα σπίτια
Φωτογραφία: Θοδωρής Κουτσαντωνόπουλος

Πρόλαβαν την φωτιά στα Λιθαράκια

Νωρίς το απόγευμα, ξέσπασε μια νέα πυρκαγιά στον Πύργο, αυτήν τη φορά κοντά στον αστικό ιστό της πόλης σε έκταση ανάμεσα στην Ολυμπίων και τον συνοικισμό “Λιθαράκια”, επί της οδού Ποσειδώνος. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ωστόσο ήταν έγκαιρη, και σύντομα τέθηκ ευπό έλεγχο και ευτυχώς δεν κινδύνεψαν σπίτια ή ανθρώπινες ζωές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος