FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πύργος όλοι εμείς: Μια μικρή σπίθα είναι αρκετή!

Ημερομηνία: 28-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές. Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι έντονος και οι αναμνήσεις μας από τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 είναι ακόμα ζωντανές.

Οφείλουμε όλοι οι πολίτες να συνεργαστούμε και να εφαρμόσουμε το σχέδιο που προβλέπεται στη διάρκεια της αντιπυρηνικής περιόδου για την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιών, γιατί όλοι είμαστε υπεύθυνοι για να διατηρήσουμε ζωντανό το φυσικό πλούτο της περιοχής μας.

Δυστυχώς, ο Δήμος Πύργου δεν έχει χωροθετήσει ένα μέρος εναπόθεσης κλαδεμάτων, ούτε έχει φροντίσει να προμηθευτεί ένα μηχάνημα θρυμματισμού το οποίο θα μείωνε τον όγκο των κλαδεμάτων και το παραγόμενο κομπόστ θα χρησίμευε ως λίπασμα στα χωράφια. Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να φροντίσει για τις στοιχειώδεις υπηρεσίες που λείπουν από τον Δήμο μας.

Θυμίζουμε ότι:

-Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

-Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.

-Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.

-Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή όταν βρισκόμαστε στο δάσος.

-Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

-Τηλεφωνούμε αμέσως στον αριθμό κλήσης 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο όπου βρισκόμαστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε την πυρκαγιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος