FOLLOW US: facebook twitter

ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ”: «Καταγγέλλουμε το δήμαρχο και την δημοτική πλειοψηφία για απραξία και ανικανότητα»

Ημερομηνία: 22-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

karabelas-antonis

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και συνολικά την Δημοτική πλειοψηφία που εμμένοντας στην ΑΠΡΑΞΙΑ τους, στην ΑΝΙΚΑΟΤΗΤΑ τους, αδυνατούν να διαχειριστούν και να επιλύσουν το μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων με τον κίνδυνο της υγείας των πολιτών να ελλοχεύει ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Προσπαθούν με επικοινωνιακά “τερτίπια” να αποπροσανατολίσουν την τοπική κοινωνία.

Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 22/6/2016 σε συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί διαφόρων θεμάτων , χωρίς να περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη θέματα μείζονος σημασίας.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος αποφεύγει να συζητήσει θέματα τα οποία:

α/ Είναι κρίσιμα για τον Πυργιώτικο λαό και πρώτιστα αυτά το ενδιαφέρουν

β/Θέματα για τα οποία ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι θα συζητούντο εδώ και πολύ καιρό.

Τα θέματα αυτά είναι:

  • Η διαχείριση τω απορριμμάτων και η έγκαιρη απομάκρυνσή των

Είχαμε ως παράταξη ΄΄ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ από την αρχή αυτής της Δημοτικής περιόδου επισημάνει την έλλειψη σχεδίου της Δημοτικής αρχής για το σοβαρό αυτό θέμα. Και δεν είχαμε μείνει μόνο σε αυτό. Είχαμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Δήμαρχο συγκεκριμένο σχέδιο της παράταξής μας για την επίλυση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Και το χειρότερο είναι ότι όταν επισημάναμε στον Δήμαρχο ότι τα περασμένα Χριστούγενα και το περασμένο Πάσχα τα απορρίμματα θα παραμένουν έξω από τα σπίτια μας, έξω από τις αυλές των σχολείων και γενικά συσσωρευμένα στους δρόμους. Μας αντιμετώπιζε με ένα ΑΛΛΑΖΟΙΚΟ-ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΟ-ΡΕΒΑΣΙΣΤΙΚΟ τρόπο.

Και που είμαστε σήμερα; να εξακολουθούν τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων να είναι συσσωρευμένοι  στο Δημοτικό στάδιο Πύργου , στον δρόμο Πύργου-Κατακόλου, στους επαρχιακούς και κοινοτικούς δρόμους, σε όλες τις εισόδους τω τοπικών κοινοτήτων.

Αλήθεια πιστεύει έστω και ένας Δημότης του Δήμου μας ότι τα συσσωρευμένα σκουπίδια θα απομακρυνθούν και θα γίνει η αποκομιδή τους εντός του καλοκαιριού;

Εμείς ως παράταξη ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩ δημόσια και πάλι επαλαμβάνουμε ότι τα σκουπίδια θα παραμένουν και θα σαπίζουν για μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα. Και αυτό γιατί ο Δήμαρχος είναι ΑΙΚΑΟΣ και ΑΥΠΑΡΚΤΟΣ.

  • Η λειτουργία του ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στα ΜΜΕ προβάλλεται η εκτίμηση ότι προωθείται η υποβάθμιση ή και η κατάργηση του τμήματος  στο ΤΕΙ του Πύργου.

Αλήθεια δεν τον προβληματίζει τον Δήμαρχο Πύργου το θέμα αυτό; Γιατί και πάλι απραξία και απουσία διεκδίκησης για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΤΕΙ Πύργου;

  • Αναβάθμιση λιμανιού Κατακόλου-λειτουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Και σε αυτό το θέμα ο Δήμαρχος ΄΄ποιεί την νήσσαν΄΄

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, η περαιτέρω αναβάθμισή του με τη εκτέλεση συμπληρωματικών έργων (πέραν αυτών που η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος εκτέλεσε τελευταία), η γενικότερη λειτουργία του λιμανιού, η λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι θέματα που δεν απασχολούν το Δήμαρχο.

  • Η πλήρης αξιοποίηση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος τω πυρόπληκτων περιοχών(Ταμείο Μολυβιάτη)

Θυμίζουμε ότι ως αντιπολίτευση συνολικά είχαμε προκαλέσει τον προηγούμενο Φεβρουάριο την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποροφφηθεί όλο το κατανεμηθέν ποσό τω 3.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδος. Και είχαμε προτείνει συγκεκριμένα έργα που αφορούσαν πυρόπληκτες περιοχές.

Δυστυχώς και μετά από τέσσερις μήνες, η Δημοτική αρχή δεν έχει επεξεργαστεί και δεν έχει αξιοποιήσει τις μελέτες που οι Πρόεδροι τω πυρόπληκτων τοπικών κοινοτήτων παρέδωσαν για την υποβολή νέων προτάσεων έργων. Έτσι το σημαντικό ποσό του 1.750.000 ευρώ παραμένει αναξιοποίητο.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αναλυτικά και πολλά άλλα θέματα για τα οποία η Δημοτική αρχή επιδεικνύει και πάλι ανυπαρξία-απραξία-ανικανότητα. Επιγραμματικά αναφέρουμε:

 Η κατασκευή του 1ου Λυκείου Πύργου

  • Η αγροτική-δημοτική-κοινοτική οδοποιία
  • Η αξιοποίηση και η ανάδειξη ως επισκέψιμου τουριστικού χώρου του πρώην εργοστασίου Ξυστρή.
  • Η μετατροπή του νέου κτιρίου του Μανωλοπούλειου νοσοκομείου σε σχολικό κτίριο.
  • Η συντήρηση των παιδικών χαρών.
  • Η επίλυση του θέματος τω αδέσποτων ζώων και η ίδρυση δημοτικού κυνοκομείου.
  • Η καθιέρωση μιας πολυθεματικής ετήσιας γιορτής (την καλοκαιρινή περίοδο)στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Πύργου, αντίστοιχης της πόλης της Ξάνθης.

Και αντί όλων αυτών των σημαντικότατων θεμάτων καλούμαστε σε συνεδρίαση σήμερα για θέματα που έχουν το στίγμα μιας επικοινωνιακής και μόνο τακτικής.

Κα όχι μόνο αυτό. Καλούμαστε να εγκρίνουμε εκ των υστέρων την υποβολή αιτήματος που ο ίδιος ο Δήμαρχος ήδη υπέβαλε για την παραχώρηση από την Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδος τω ακινήτων του κτιρίου του πρώην Ινστιτούτου ΑΣΟ και των αποθηκών του ΑΣΟ επί της οδού Κοκκίνου.

Και εδώ τίθονται δύο (2) βασικά ερωτήματα

  • Αφού από τα ΜΜΕ έχουμε ενημερωθεί ότι ο Δήμαρχος έχει υποβάλει το αίτημα προς την Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδος, προς τι η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου; Η απάντηση είναι προφανής. Μας εμπαίζει, μας κοροϊδεύει
  • Το δεύτερο ερώτημα. Ποιο σχεδιασμό έχει ο Δήμαρχος για την αξιοποίηση των 2 αυτών ακινήτων; Για την στέγαση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στο Και βέβαια ως παράταξη θέλουμε να σημειώσουμε την προσεκτικότερη προσέγγιση που πρέπει να κάνει ο Δήμος σε σχέση με αιτήματά του προς άλλους θεσμικούς φορείς της αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα προς την Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδος (και ως συνέχεια της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης)που μια σειρά μεγάλων έργω περιβάλλοντος και ανάπτυξης για τον Δήμο Πύργου σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από αυτούς τους φορείς(ύδρευση Ερυμάθου-λιμάι Κατακόλου-δρόμος Πύργος Αγ.Ιωάης Κατάκολο) ή σεχδιαάστηκα και θα υλοποιηθού άμεσα(παράκαμψη Αγ.Ιωάη -σ’υδεση με εθική οδό).
  • κτίριο του πρώην Ινστιτούτου ΑΣΟ που ήδη έχει εξαγγείλει; Μα για τη στέγαση τω τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, ο ίδιος ο Δήμαρχος εδώ και καιρό είχε εξαγγείλει την στέγασή των στο κτίριο Ψιχαλίου. Και εδώ εμπαιγμός.

Για δε τις αποθήκες ΑΣΟ στη οδό Κοκκίνου στο αίτημα που υπέβαλε και δημοσιοποίησε, ανέφερε ότι οραματίζεται (!!!) την εγκατάσταση στις αποθήκες αυτές, προφανώς μετά την επισκευή και συντήρηση των (με ποια χρηματοδότηση και από ποιο πρόγραμμα)επαγγελματικών καταστημάτων.

Είναι αυτή αξιοποίηση; Για την παράταξή μας ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ αυτή η πρόταση δεν είναι αποδεκτή. Υποστηρίζουμε ότι οι αποθήκες του ΑΣΟ πρέπει να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν ένα κύτταρο πολιτισμού, ένας χώρος πολιτισμού που τόσο ανάγκη έχει η πόλη μας. Και στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε στον Δήμαρχο να ζητήσει (γιατί προφανώς δεν το έχει κάνει)για ποιους σκοπούς έγινε η παραχώρηση από το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης στην τότε νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση των αποθηκών του ΑΣΟ.

Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες του Δήμου μας ότι ως παράταξη δεν θα συμμετάσχουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που όπως αναλυτικά αναφέραμε έχει πρωταρχικό στόχο και προώθηση την προβολή μιας επικοινωνιακής πολιτικής του Δημάρχου και <<για να ρίξει την μπάλα στη εξέδρα>> όπως πολύ εύστοχα ο θυμόσοφος λαός μας λέει.

Και δεν θα συμμετάσχουμε ακόμη  γιατί τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους πολίτες(απορρίμματα-ΤΕΙ-Ταμείο Μολυβιάτη-1ο Λύκειο Πύργου-Προβλήματα Κοινοτήτων κ.α.) ο Δήμαρχος τα απαξιεί και τα θεωρεί επουσιώδη.

Κλείνοντας απευθύνουμε κάλεσμα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καθορίσουμε μία κοινή στάση (όπου αυτό είναι εφικτό ) σε σχέση με τα επείγοντα και κρίσιμα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη καθότι η Δημοτική αρχή δεν θέλει να ασχοληθεί επί της ουσίας με αυτά.

                                                                       Για την παράταξη ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩN

                                                                                           Αντώνης Καράμπελας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος